Voorbeschouwing JL: 24ste speeldag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: 24ste speeldag
Foto: © SC

Blijft winterweer de spelbreker?

Geen Standard - La Louvière vanavond. Sneeuw zorgde alweer voor een afgelasting in het vaderlandse voetbal. Mogelijks ook geen Anderlecht - Charleroi, want het speelveld ligt er - dixit Franky Vercauteren - onbespeelbaar bij. En wat met de andere partijen? Smeltwater kan bijvoorbeeld de Brugse akker opnieuw naar de vaantjes helpen. Wat een voetbaloffensief moest zijn met de heerlijke afsluiter zondagavond met Genk - Club Brugge lijkt alweer een vat vol afgelastingen te worden.

Maar voorbeschouwingen worden niet afgelast. We gaan er van uit dat Anderlecht morgenavond Charleroi ontvangt. Mogi Bayat, één van de sterke mannen bij de Karolo's, klonk ambitieus: "We zijn op Champions League-koers". Natuurlijk bedoelt hij dat Charleroi volgens hem de volgende jaren een gooi doet naar deelname aan de voorrondes van het kampioenenbal. Maar eerst de orde van de dag: Anderlecht doet er beter aan van te winnen tegen Charleroi want het is niet langer meer zeker van een tweede plaats. De titel is allicht gaan lopen maar geen Champions League halen is haast een catastrofe. Bovendien wacht over twee weken de gevaarlijke trip naar concurrent Genk. Tristan Peersman staat niet onder de lat bij Anderlecht. Misschien maar goed ook want in de heenwedstrijd begon hij aan zijn lijstje flaters toen een bal tussen zijn benen in doel verdween en de 2-1 opleverde voor Charleroi.

Robert Waseige mag zijn debuut bij FC Brussels maken in het Jan Breydelstadion. 1-6 werd het in de heenronde dankzij Bosko Balaban die toen voor één keer in een begenadigde dag verkeerde. In principe mag het voor Club Brugge geen probleem vormen om de Brusselaars opnieuw een oplawaai te verkopen. En met het oog op de toch vrij zware duels die op komst zijn, is winst goed voor het vertrouwen. Zondag begint voor blauwzwart in Genk het echte werk. FC Brussels zet zijn reddingsoperatie beter in zaterdagavond thuis tegen rechtstreekse concurrent Bergen.

Germinal Beerschot en RC Genk houden algemene bekerrepetitie. Beide clubs staan binnekort weer tegenover elkaar op het Kiel in de kwartfinalereturn. De Antwerpse club ligt Genk niet echt ook al verkeren ze in acuut degradatiegevaar. Genk wacht ongetwijfeld een geprikkelde tegenstander die zijn vel duur zal willen verkopen. Want op veel cadeaus kan Germinal Beerschot niet meer rekenen gezien het nog naar Anderlecht en Club Brugge. Genk is in vorm maar verloor toch van Standard. Zondagavond krijgt het Club over de vloer en dan is een goede prestatie met winst een must voor het vertrouwen. Bovendien wenkt de tweede plaats.

Onderaan de klassering staan opnieuw twee degradatiepartijen op het programma. KV Oostende grossiert tegenwoordig in Arsenal-scores die inmiddels in de terugronde aardig wat punten opleverden. In Beveren treffen ze een ploeg die niks meer te winnen en niks meer te verliezen heeft. Het zal dan ook afhangen van de goesting van de Ivorianen om in dit koude weer te voetballen of Oostende cadeautjes krijgt dan wel een pak voor de broek. Cercle Brugge trekt naar Bergen. Thuis zijn de Henegouwers ijzersterk en dus zal Cercletje - langzaam terugkruipend uit een diep dal - op zijn best moeten zijn. Bergen moet winnen om zich in nog wat veiliger vaarwater te begeven en datzelfde geldt eigenlijk ook voor Cercle.

Resten nog:

VC Westerlo - SC Lokeren
Thuis zijn de Kempenaars al een hele tijd ongeslagen, maar straks komen de groten eraan. Westerlo verwent zijn thuispubliek maar laat het uit afweten. Met Lokeren treft het een ploeg die iets swingender speelt onder Reynders en zich zeker niet zal komen ingraven.

AA Gent - Exc. Moeskroen
De club uit de Arteveldestad pakte een mooie overwinning op het veld van STVV met een herboren Jbari. Alleen vraagt dat naar bevestiging van de Marokkaanse Belg. En wat u zich misschien ook afvraagt... bij hoeveel tegendoelpunten (als er vallen) of scheidsrechterlijke beslissingen zal Franky Vandendriessche op ergerlijke wijze op de (assistent-)scheidsrechter afsteven om zijn frustratie te uiten...

St.-Truiden VV - Lierse SK
Twee ploegen staan tegenover elkaar waar het geld niet al te veel kan rollen. Roland Duchâtelet bij de thuisploeg, Leo Theyskens bij de bezoekers moesten redding brengen. Eens zien wiens inspanningen woensdagavond het meest renderen...









Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties