Batistuta stopt ermee

Batistuta stopt ermee
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enkele dagen geleden kondigden wij u nog aan dat Gabriël Batistuta ontslagen werd door zijn Qatarese club Al-Arabi. Batigol trok daaruit zijn conclusies en besliste om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

In een verklaring aan de TV-zender Canal 7 verklaarde Batistuta dat een aaneenschakeling van blessures het afgelopen jaar hem tot die beslissing dwongen. Verder bedankte hij iedereen die hem geholpen heeft in zijn succesvolle carrière.

Die carrière startte in 1988 Bij Newell's Old Boys. Het seizoen daarop speelde hij bij River Plate, daarna kwam hij twee jaar uit voor de Boca Juniors. Medio 1991 verhuisde hij dan naar Europa, meer bepaald naar het Italiaanse Fiorentina.

Daar speelde hij negen seizoenen en wist in 269 wedstrijden maar liefst 168 keer te scoren. In 2001 betaalde AS Roma ruim 30 miljoen euro voor de Argentijn. Batistuta verliet Florence omdat hij eens een prijs wilde winnen. In het eerste seizoen was het al meteen raak. Hij leverde een behoorlijke bijdrage in de titelwinst van de Romeinen door in 28 duels 20 keer te scoren.

Daarna ging het echter bergaf met hem. In het seizoen 2002-2003 verhuurde AS Roma hem aan Inter Milan, maar daar wist hij amper twee keer te scoren. Hij besloot dan om naar het Qatarese Al-Arabi te trekken en werd net als bij Fiorentina de ploegmaat van Steffan Effenberg. In zijn eerste seizoen scoorde Batigol 25 keer in 14 wedstrijden. Hij verbrak er meteen een record, want het meeste doelpunten ooit gescoord in één seizoen stond tot dan op 22 goals.

Ook in de Argentijnse nationale ploeg was de aanvaller succesvol. Hij verdedigde 78 keer de blauw-witte kleuren en wist daarin 56 maal de weg richting de netten te vinden. Hij maakte deel uit van de selecties die deelnamen aan het WK 1994, 1998 en 2002. Tevens was hij er ook bij toen Argentinië in 1991 en 1993 de Copa America won.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties