Adriano - Porto 3-1

Maarten Vandenabeele

Inter heeft zich na Juventus en AC Milan als derde Italiaanse club geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na de 1-1 uit de heenwedstrijd wonnen de Nerazzurri thuis met 3-1 van Porto.

De wedstrijd kon moeilijk beter starten voor de thuisploeg: al na 6 minuten trof Adriano raak. De Braziliaan was al enkele weken zonder velddoelpunt en nam op deze manier weerwraak op zijn kritikasters. Op kracht en snelheid ging hij voorbij Jorge Costa en via het been van verdediger Pedro Emanuel ging de bal voorbij de kansloze Baia.

Voor Porto veranderde dat weinig: de winnaar van de vorige CL moest vanavond sowieso op zoek naar een doelpunt. In de eerste helft raakten de bezoekers evenwel nauwelijks aan kansen.

Na de pauze brachten de Portugezen Quaresma in het veld en de balvirtuoos zorgde met zijn hoogstandjes voor wat onrust in de blauwzwarte verdediging. Toch waren de grootste kansen voor de thuisploeg, maar de Noorse grensrechter vlagde geregeld foutief voor buitenspel, zodat veel doelrijpe uitbraken afgebroken werden.

In de 63e minuut was het dan toch raak: Cruz bediende Adriano en met de buitenkant links vloerde de Braziliaan doelman Baia voor de tweede keer.

Porto reageerde onmiddellijk: na een hoekschop kon Jorge Costa ongehinderd binnenschieten. De Portugezen waren met de 2-1 weer volledig in de wedstrijd.

Toch kwam de overwinning van Inter eigenlijk nooit in gevaar. Na de 2-1 heersten de Nerazzurri over de wedstrijd en in de 86e minuut kreeg de thuisaanhang eindelijk zekerheid over plaatsing. Adriano kapte zijn directe tegenstander uit in de rechthoek en met een geplaatst links schot werd Baia voor de derde keer verslagen: 3-1.

De titelhouder gaat er dus in de 1/8e finales uit, voor Inter blijft de Champions League een mogelijkheid om het mislukte Serie A-seizoen te redden.