Kaklamanos mag niet naar Gent

Jan Martynowski
| 0 reacties
Kaklamanos mag niet naar Gent
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Het Uitvoerend Comité van de KBVB herziet het besluit van 12 maart waarin stond dat Kaklamanos bij Gent mag spelen. De Griek mag dus (voorlopig) niet uitkomen voor de buffalo's.

Na de 4de speeldag werd de Griek, toen nog bij Standard, betrapt op het gebruik van cocaïne. Hij werd ontslagen bij de Luikenaars en werd voor vijf maand geschorst. Die straf werd later door de beroepscommissie tot vier maanden ingekort.

Sinds het begin van het jaar traint de aanvaller weer bij zijn ex-club Gent, in afwachting van het einde van zijn schorsing: 15 maart. Vorige week maakte het Uitvoerend Comité bekend dat Kaklamanos een contract vanaf 16 maart mocht tekenen, maar zag daarbij een regeltje uit de Belgische wetgeving over het hoofd. Artikel 8 van de wet van 24 februari 1978 stelt immers dat als een club om dringende reden een sportbeoefenaar ontslaat, die tijdens het lopende sportseizoen niet mag deelnemen aan een betaalde sportcompetitie in dezelfde tak.

Gent is het niet eens met de beslissing. Manager Louwagie: "In de wet is er sprake van 'ontslag dringende redenen', maar het contract van Alexandros werd in onderling overleg verbroken. De regel geldt dus niet." Gent start dan ook een procedure op om de Griek zo snel mogelijk op te kunnen stellen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties