AZ plaatst zich na thriller

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
AZ plaatst zich na thriller
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zoals verwacht heeft AZ Alkmaar zich geplaatst voor de halve finales van de Uefacup.  Na de 1-2 overwinning in Spanje had het genoeg aan een 1-1 gelijkspel om door te stoten naar de laatste vier.  Villarreal was de sterkere van AZ en kwam in de slotfase nog dicht bij de 1-2, maar de thuisploeg hield uiteindelijk stand.

Net als in de heenwedstrijd kwam AZ al vroeg op voorsprong.  Bij de eerste doelpoging was het al raak.  Perez dribbelde zich vrij en probeerde het vanop afstand: 1-0.  Na de blessure van Mathijsen en vooral de uitsluiting van Opdam (twee keer geel in evenveel minuten) leek het even moeilijk te worden voor de Nederlanders, maar binnen de minuut kreeg ook José Mari in het tumult rood.  De Spaanse spits liet zich provoceren door Van Galen en mocht meteen naar de kleedkamers.  

Villarreal was met tien tegen tien de betere en de druk voor het doel van Timmer werd steeds groter.  De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven.  Twintig minuten voor tijd scoorde Figueroa op aangeven van Riquelme.  In een uiterst spannende slotfase kwamen de bezoekers nog dicht bij een tweede doelpunt.  Riquelme trapte nog op de paal, Sa schoot over en Timmer redde een schot van Sorin.  Na bloed, zweet en tranen is het dus toch AZ dat zich mag verheugen op een halve finale.  Met Villarreal verdwijnt de laatst Spaanse ploeg uit de Europese bekers.     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties