Jong Parma wipt Austria uit Uefa-beker

Anthony Van der Planken

Parma heeft zich vanavond op eigen veld gekwalificeerd voor de halve finale van de Uefa-beker. De Italianen hadden thuis genoeg aan een scoreloos gelijkspel tegen Austria Wenen.

Vorige week wist Parma nog 1-1 gelijk te spelen op het veld van Austria. Vanavond was het alleen nog maar zaak die uitgangspositie te verdedigen. Parma had het niet onder de markt tegen de ruige Oostenrijkers.

De eerste kans was dan ook voor de bezoekers. Rushfeldt legde af tot bij Mila, die ondanks een knap schot zijn meerdere moest erkennen in doelman Bucci. Ook Vachousek en Rushfeldt waren er nog dicht bij, maar de bal wilde er gewoon niet in.

In de 38e minuut zorgde Rushfeldt opnieuw voor veel frustratie. De Noor kon volledig vrij inkoppen, maar slaagde er toch niet in om te scoren. Parma kon daar in de eerste helft slechts één doelrijpe kans tegenoverstellen. Simplico's inzet werd echter door Papac gekeerd.

Vlak na de pauze kreeg Parma opnieuw een mooie kans, maar Gilardino weigerde de bal tegen de netten te leggen. Enkele minuten later verhinderde Safar een gemaakte goal van Simplico. Parma kreeg plots kansen, terwijl Austria helemaal wegzakte. Het spel van de Oostenrijkers was een stuk minder dan dat van in de eerste helft. Enkel Papac kon in blessuretijd nog voor enig gevaar zorgen, maar Bucci redde knap.

Parma kwalificeert zich zo voor de halve finale van de Uefa-beker. Daarin wacht het Russische CSKA Moskou.