Voorbeschouwing JL: 29ste speeldag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: 29ste speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Is Westerlo Brugges Waterloo?

Nog zes speeldagen en we weten wie de nieuwe landskampioen is. Een maand geleden had ik het niet durven zeggen, maar de kans dat de oude 'Meister' zichzelf opvolgt, is niet gering. Gui Polspoel, Canal Plus-commentator, zei het al eens in Sport/Voetbalmagazine: "Anderlecht is op dit moment degelijker dan Club Brugge." En hij heeft geen ongelijk. Anderlecht trekt naar Tivoli waar La Louvière - normaal een lastige tegenstander op verplaatsing - deel twee van het theaterstuk 'hoe trek ik de Belgische competitie in het belachelijke' dreigt op te voeren. Club Brugge maakt zich op voor een veldslag bij Waterloo - euh nee, Westerlo. Excuses voor de verspreking maar de vergelijking zou wel eens heel treffend kunnen zijn vrijdagavond omstreeks 22u.15.

Club Brugge heeft dankzij eigen falen Anderlecht weer volop in de titelstrijd gebracht. Club is niet langer de kampioen in spe. Nieuw puntenverlies tot de clash tegen Anderlecht kan niet meer gepermitteerd worden. Club kwam zijn lastige reeks wedstrijden niet goed door terwijl Anderlecht foutloos bleef. Een bezoek aan het Westels Kuipje op het einde van het seizoen is allerminst een cadeau. Al een heel jaar lang wachten de Kempenaars op de komst van de groten. De drang om het seizoen op te fleuren met winst tegen één der twee grote kannonnen is dan ook erg groot. Doemt Waterloo op in Westerlo?

Bij La Louvière zien ze niet op tegen een schertsvertoning meer of minder. Eerst wonnen de spelers te veel en volgde een uitverkoop in de winterstop. Vervolgens werd het B-team opgesteld tegen Club Brugge en nu dreigen trainer Albert Cartier en voorzitter Filippo Gaone met een nieuw theaterstuk. Een gemengd team zou zondag starten tegen Anderlecht. Niet echt verrassend dus wij gokken dat clubadvocaat Laurent Denis - de zelfuitgeroepen diehard Anderlechtfan - in de spits of in de goal gaat mogen staan. Voetbalfans en KBVB, maak u klaar voor episode 2 van de Wolvenclub.

In de degradatiestrijd ligt alles weer op een hoopje en komt STVV na de bevrijdende zege tegen Brussels (0-1) maar vervolgens na een nieuwe nederlaag tegen de Genkse buren weer gevaarlijk dicht tegen de laatste plaatsen. KV Oostende hoopt dat de buren van Cercle die al gered zijn eens denken aan hen. Drie punten als laat paasgeschenk, meer hoeft KVO niet. Standard zal alleszins AEC Bergen niet helpen. De Rouches zijn volop in strijd voor het Europese ticket. Of het dan al Champions League, of veel waarschijnlijker Uefacup wordt. Bergen zal dus alles uit zijn kast moeten halen, maar de drie punten zullen allicht een andere keer moeten gepakt worden. FC Brussels heeft misschien nog de makkelijkste opdracht: een thuiswedstrijd tegen een beetje murw geslagen AA Gent. Het lukt niet meer voor de Buffalo's en dus is het team van Georges Leekens een gedroomde tegenstander. Hoewel, Gent wil het seizoen toch met een positieve noot afsluiten.

RC Genk moet de bekeruitschakeling tegen Germinal Beerschot verteren. De Limburgers verkeerden lange tijd in topvorm en als belangrijkste uitslag de winst tegen Club Brugge. Maar de patat op de neus van RSC Anderlecht is blijven nazinderen. Tegen STVV haalde het wel de punten binnen maar de club werd ongelukkig uitgeschakeld tegen een gretig Germinal Beerschot. Volgt nu eerherstel tegen Beveren? De Waaslanders zien op het einde van het seizoen Herman Helleputte vertrekken en dat brengt meteen volgende vraag mee: Waar vind je in België nog een trainer die zoveel geduld heeft met de bij wijlen nukkige Ivoriaantjes en hun fratsen? Veel succes, SK Beveren... te beginnen op Genk.

Resten nog:

Excelsior Moeskroen - Germinal Beerschot
Of het was misschien beter: Elmir Siljak-Germinal Beerschot. De Sloveen die van Dalian Shide overkwam heeft de Henegouwers op zijn eentje naar veiliger regionen gebracht. Is de kersverse halve finalist in de Belgische beker Germinal Beerschot opgewassen tegen de prijsschutter?

SC Charleroi - SK Lierse
Nee, de ref is niet Stéphane Breda. Dat zou pas cynisch geweest zijn van de bond. En zal er wel volk uit Lier komen? In ieder geval is dit een pittig duel waar nog rekeningen vereffend zullen worden. 

Lokeren - STVV
St.-Truiden moet op zijn weg naar de redding op bezoek bij - dixit Willy Reynders - het Inter Milaan van België. We gokken op een draw.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties