Analyse Over en uit voor Anderlecht?

Tom Ceusters
| 0 reacties
Over en uit voor Anderlecht?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 29 is achter de rug. Het einde van het seizoen nadert met rasse schreden, er zijn nog slechts 5 wedstrijden te spelen. Nadat Anderlecht  vorig weekend de grote winnaar was, is het dit weekend de grootste verliezer: de achterstand op leider Club Brugge telt opnieuw 6 punten, terwijl Standard weer 2 puntjes dichterbij sluipt in de strijd om het tweede ticket richting Champions League-voorrondes. Wat de topper Anderlecht-Standard van volgend weekend toch opnieuw net dat ietsje meer belang geeft...

Club Brugge had geen moeite met middenmotor Westerlo. Westel-trainer Jan Ceulemans, die al zware selectieproblemen had voor de wedstrijd, zag tot overmaat van ramp nog voor de 60e min drie van zijn spelers geblesseerd uitvallen. Club kon dan ook eenvoudig een vroege achterstand in een 1-3 overwinning ombuigen, met 2 doelpunten van Rune Lange. De Noor komt zo in de topschutterstand naast Jestrovic en Bangoura terecht, wiens kanonnen deze speeldag droog bleven.

Ook Standard had het niet al te lastig: op Sclessin werd Bergen eenvoudig opzijgezet. Anderlecht verloor 2 belangrijke punten bij La Louvière, dat deze keer wel met een A-elftal aantrad. Een domme hands van Deschacht en een resem gemiste doelkansen zorgden ervoor dat er stilaan een eind komt aan de titeldromen van paars-wit. Met de clash tegen Standard in het vooruitzicht kan de strijd om de tweede plaats ook opnieuw interessant worden. Mogen de Rouches blijven dromen van de Champions League?

Een nipte overwinning thuis tegen Beveren houdt  Racing Genk op koers voor de derde plaats en het daaraanverbonden Europese ticket. De achterstand op Standard blijft 3 punten bedragen. Ook Charleroi klampt aan bij de toppers: Lierse werd (niet zonder moeite) geklopt, waardoor de Carolo’s op slechts 5 punten van Standard volgen.

Onderaan het klassement is het nog steeds razend spannend. Bergen kon niets rapen bij Standard, Oostende verloor bij Cercle Brugge, Brussels haalde slechts 1 puntje uit de confrontatie met AA Gent. Ook  Sint-Truiden moet bang over de schouder blijven kijken: verlies bij Lokeren zorgde ervoor dat de kloof met de laatste twee slechts 5 punten blijft bedragen. Germinal Beerschot ging na z’n zware bekermatch tegen Genk nu ook op Moeskroen winnen, en lijkt definitief gered. Ook Moeskroen zal zich niet meer al te veel zorgen maken over de rest van het seizoen: een 8-puntenkloof met de hekkesluiters lijkt voldoende om in eerste te blijven.

Volgende speeldag:

Anderlecht - Standard
Oostende - Brussels
AA Gent - Racing Genk
Beveren - Lokeren
Sint-Truiden - La Louvière
Bergen - Westerlo
Club Brugge - Germinal Beerschot
Lierse- Cercle Brugge
Charleroi - Moeskroen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties