Bayern laat zich niet verrassen

Jimmy Wouters

Bayern München heeft zich in Bielefeld niet laten verrassen. Het won er met 0-2.

De bezoekers namen al een spetterende start. Al na amper 3 minuten spelen komt Ballack zijn ploeg op een hoekschop van Schweinsteiger naar een 1-0 voorsprong. De thuisploeg was niet aangeslagen en ging volop op zoek naar de gelijkmaker. Delron Buckley  was er kort bij, maar Kahn lag in de goede hoek.  Vervolgens ging de partij goed op en neer en kregen beide teams nog enkele mooie kansen. Zo zag Kovac zijn poging van de lijn gehaald worden. Bayern kon al bij al verdiend met 0-1 gaan rusten, hoewel Bielefeld niet echt onder lag.

Bij aanvang van de tweede periode nam Bielefeld dan het heft meer en meer in handen. Echt uitgespeelde kansen kregen we niet te zien. De thuisploeg was vooral gevaarlijk via afstandschoten, maar Kahn had enkele knappe reddingen in huis. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Bayern dan ook opzetten. Een kwartier voor tijd kreeg Demichelis nog de kans om de score te verdubbelen, maar zijn kopbal barste uiteen op de lat. Bayern kwam niet meer in gevaar en liep zelfs nog tot 0-2 uit. In de blessuretijd kreeg het nog een onterechte strafschop toegewezen en Makaay liet het geschenk uiteraard niet liggen.

Bayern wint zo verdiend in Bielefeld en speelt de finale van de beker tegen rivaal Schalke 04.