Schalke wint na spetterend duel

Jimmy Wouters

Schalke 04 heeft zich gisteravond geplaatst voor de finale van het Duitse bekertoernooi. De halve eindstrijd tegen bekerhouder Werder Bremen eindigde in 2-2, waarna Schalke de strafschoppen beter nam.

Tachtig minuten lang gebeurde er weinig in Gelsenkirchen. Beide ploegen hielden mekaar goed in evenwicht. Er werd erg behoudend gespeeld en bijgevolg leverde dit bitterweinig kansen op. Toch kwam Schalke op het uur verdiend op voorsprong via Ebbe Sand aangzien het via Ailton toch de betere mogelijkheden. Bremen kwam een dikke vijf minuten voor affluiten langszij Valerien Ismael.

De verlengingen waren werkelijk smulfestijn met meteen enkele goede mogelijkheden. Het was Werder dat op voorsprong kwam na een knappe aanval en ditto afwerking van Tim Borowski. Lang mocht de bekerhouder niet genieten wat amper twee minuten hingen de bordjes weer gelijk. Het was Ailton die zijn ex-ploeggenoten nekte.

Tijdens de tweede verlenging gingen beide ploegen nog nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmakern, maar gescoord werd er niet meer. Op naar de strafschoppenreeks. Daarin kroonde Schalke - doelman Frank Rost zich tot matchwinner. Hij stopte zelf 3 penalty's en na missers van Oude Kamphuis en Ailton trapte hij zelf nog de beslissende strafschop binnen.