Bergen en Daerden scheiden

Yves Dekoning
| 0 reacties
Bergen en Daerden scheiden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na zes maanden zit het Bergense avontuur er al op voor Jos Daerden. Ondanks de overwinning tegen Westerlo (3-2) werd de Limburger de laan uitgestuurd. Tot het einde van het seizoen neemt assistent Michel Wintacq het roer over.

Vier wedstijden voor het einde prijkt RAEC Mons op de zestiende plaats. Na een rel met scheidsrechter Serge Gumienny moest Daerden van de KBVB tot het einde van het seizoen vanuit de tribunes toekijken. Voorzitter Dominique Leone en het bestuur maakten vanmorgen bekend dat Daerden niet meer naar Henegouwen hoeft te pendelen.

Jos Daerden nam op 11 oktober 2004 over van Sergio Brio. De club kende een uitstekende periode vlak na de winterstop, maar zakte dan terug helemaal weg. De laatste weken pakken ze wel weer regelmatig punten. Tegen Westerlo donderde het tijdens de rust. De thuisploeg kon geen afstand nemen van de ploeg van Jan Ceulemans en in de kleedkamers werd een duchtig woordje gevloekt. Blijkbaar was er op dat moment een groot meningsverschil tussen voorzitter en trainer. Het leek alsof de late winner van Aliyu Datti het vel van Daerden gered had, maar het bestuur besliste er anders over. Michel Wintacq zal, samen met de sportieve staf, de trainingen tot het einde van het seizoen leiden. 


Nummer acht dit seizoen

Jos Daerden is de achtste trainer die dit seizoen zijn kastje moet leegmaken. Eerste slachtoffer was Sergio Brio, die ook door Bergen de laan werd uitgestuurd. Vlak voor nieuwjaar mocht Franky Van der Elst in Lokeren het roer overnemen van Willy Reynders. Later volgde ook het ontslag van Gilbert Bodart, zijn job bij Oostende kwam in handen van Herman Vermeulen. Op 7 februari was Anderlecht aan de beurt, Franky Vercauteren promoveerde na het gedwongen vertrek van Hugo Broos. Brussels verving Emilio Ferrera door Robert Wasseige. Voor Marc Wilmots was er geen toekomst meer bij Sint-Truiden, waar Guy Mangelschot en Peter Voets de touwtjes in handen namen. In maart hield Philippe Saint-Jean de eer aan zichzelf, Moeskroen verving hem door Geert Broeckaert. Op 25 april werd Jos Daerden nummer acht. 


Daerden is kwaad =>


Geschreven door Jimmy W. en Yves D.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties