Analyse Rapide Wezemaal landskampioen

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Rapide Wezemaal landskampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de slotdag is uittredend landkampioen Rapide Wezemaal er ingeslaagd zijn landstitel te verlengen in het topduel tegen ESC Anderlecht. Een duel dat verliep zoals de competitie is verlopen: spannend tot de laatste minuut. Luttele minuten voor het eindsignaal had Anderlecht blijkbaar de titel vast in handen, in de slotminuut tikte Wezemaal de gelijkmaker binnen en kon het feest beginnen. Langs deze weg biedt de Voetbalkrant zijn gelukwensen aan voor die tweede landstitel op rij.
 
Bovendien krijgt de competitie onderaan nog een verlengstuk wegens een barragewedstrijd tussen DV Borgloon en Opex Girls Oostende. Wie zei daar ook weer dat het nationale vrouwenvoetbal saai is ?
 
Dit duel om de titel verliep zoals gezegd vol spanning waarbij beide titelkandidaten met volle inzet speelden met vooral gespannen zenuwen. Doorgaans bleven de beide defensies de bovenhand houden op het aanvallende werk. Desalniettemin bleek Wezemaal de meest offensieve ploeg.
 
Na de hervatting nam Anderlecht het initiatief en stevende wedstrijd af naar een onvervalste thriller. Zeven minuten voor affluiten scoorde immers Anneleen Segers voor de thuisploeg en dachten de uitbundige fans, er waren ongeveer 800 kijkers voor dit titelduel, dat de kampioenstitel hen niet meer kon ontsnappen. Maar zoals het een thriller past kwam de aap uit de Wezemaalse mouw via Niki De Cock die de gelijkmaker scoorde en Wezemaal voor de tweede keer op rij op het palmarès van landskampioenen plaatste.
 
Voor Eva’s Kumtich werd het evenzeer een historische dag want na de winst tegen Oostende finishten de Eva’s als vice-kampioenen de competitie. Bovendien werd het een geëmotioneerde dag voor Kumtich want na die wedstrijd beëindigden Cindy Peeters, Cindy Versauw, Liesbeth Lefevre, Liesebeth Borremans, Kathy Panken en Wendy Roden hun actieve loopbaan. Bovendien besloten afgevaardigde Diane Lenaerts en kiné Christa Pasteels er eveneens een punt achter te zetten.
 
Een ontketend Kumtich had bij rust al acht keer gescoord waarbij aanvankelijk de kustploeg gelijkstelde na de openingstreffer via Sindy Put. Bij het ingaan van het slotkwartier stond het dozijn al op het bord gespijkerd. Wendy Roden scoorde vijfmaal en moet enkel afwachten wat haar dichtste rivaal Fanny Kimpe (Oud-Heverlee Leuven) doet in de te herspelen match bij Stand. Luik om zich  Belgische topschutster te mogen noemen.
 
Ex-titelkandidaat Zuid-West-Vlaanderen kon de competitie niet zegevierend afsluiten want VCD E. Aalst zorgde voor een kleine verrassing. De ajuinen liepen trouwens vrij vroeg tegen een doelpunt aan via Audrey Van Den Broecke. Tien minuten voor rust was het toch raak toen Annelies Van Den Steen met een stiftertje de assist van Ellen Dooremont afmaakte.
 
 In de tweede helft bleek Aalst overstag te gaan wegens forse  Zuid-West-druk want doelvrouw Veerle De Block moest tot tweemaal toe gevat tussen komen. De West-Vlaamse thuisploeg bleef Aalst onder druk houden maar een  perfect georganiseerde bezoekende defensie hield de nul op het bord. Twee minuten voor affluiten sloegen de ajuinen een tweede keer toe via alweer Van Den Steen. Straks in de kwartfinale van de Belgische beker staan beide weer tegenover mekaar. VCD E. Aalst heeft alvast voor een psychologische voordeel gezorgd.
 
De wedstrijd tegen Dames Zultse VV betekende voor OHL-speelster Ingrid Van Herle de laatste wedstrijd van haar actieve loopbaan. Na 19 jaar hangt ze immers de shoes aan de haak. Dat deed ze overigens met brio en lef want met een afstandschot scoorde Ingrid de openingstreffer voor Oud-Heverlee Leuven. Vlak na de hervatting zorgde Inge Wuyts op aangeven van Junius voor de verdubbeling. Zultse bleef niettemin verwoed verweer bieden want via Davina Callens konden de Oost-Vlaamse bezoeksters milderen. Bezoekende hoop die in de grond werd geboord wegens een derde treffer via Ilse Goris Eén minuut voor tijd kreeg Ingrid Van Herle haar allerlaatste applaus voor haar vervanging bij ,,haar’’ Oud-Heverlee Leuven.
 
Lentezon Beerse behaalde bij Sinaai Gilrs een meer dan verdiende puntendeling. Volgens de bezoekers lag een overwinning grijpensklaar maar een zeer discutable strafschop in blessuretijd verhinderde een verdiende overwinning. Het was blijkbaar een geconcentreerd Beerse dat aan de wedstrijd begon. Langzaam bleek Beerse de betere te worden van de thuisploeg. Kim Verlooy etaleerde dit met de openingstreffer in de kruising. Sinaai reageerde gevat maar Beerse-doelvrouw Stephanie van Meirvenne stond op de goede plaats.
 
Ook in de tweede helft was Beerse geenszins zinnens de vlag te strijken. Sinaai probeerde maar kreeg de Beerse-defensie niet van de kook. Dat gebeurde wel toen scheidsrechter Bontineau, tot dan onberispelijk, een strafschop floot voor de thuisploeg. Onnoemelijk veel bezoekende protest, geen gele kaarten bovendien, enkel het gebaar van de ref naar de stip was onverbiddelijk. Sarina Heirbaut liet die unieke kans op de gelijkmaker uiteraard niet liggen. Beerse put echter moed uit deze wedstrijd voor het komende bekerduel tegen OHL voor de kwartfinale Beker van Belgie.
 
DV Borgloon maakte het onmogelijke mogelijk want na de nette, verrassende thuiswinst tegen Stand. Luik krijgen de ze kans zich alsnog te handhaven in ’s lands hoogste klasse. Door het verlies van Oostende speelt Borgloon straks een barragewedstrijd om te weten wie met Hewian Girls Lanaken degradeert naar tweede afdeling.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties