Moeskroen is voorzitter kwijt

Kristof Blomme
| 0 reacties
Moeskroen is voorzitter kwijt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jean-Pierre Detremmerie vertrekt op het einde van het seizoen bij Moeskroen om gezondheidsredenen. Hij was al sinds 1978 voorzitter van de Henegouwers.

Detremmerie was gekend door zijn flamboyante stijl. Ook zorgde de politicus voor miljoenen stadssteun voor zijn club. Bovendien stelde hij gemeentepersoneel ter beschikking van zijn club. Toen hij na de laatste verkiezingen in 2004 weggestemd werd uit het parlement werd de steun bijna volledig weggenomen.

Bij Moeskroen ontstonden er de laatste jaren meer en meer problemen. Vorig jaar was er de breuk met Leekens. Toen liet de voorzitter al optekenen dat hij steeds meer afkeer kreeg van het voetbal. Dit seizoen werd Philippe Saint-Jean nog op de keien gezet. Ook werden Les Hurlus al een paar keer in verband gebracht met een faillissement. 

Detremmerie wil Moeskroen nu in handen geven van zakenmensen. 'Er zijn nieuwe investeerders nodig en als die daarbij de voorzittersstoel willen is dat voor mij geen probleem', aldus de voorzitter. André Olivier, de belangrijkste sponsor van Moeskroen, is de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties