Ontevredenheid bij Aalst-aanhang

Kenzo Verstuyft
| 0 reacties
Ontevredenheid bij Aalst-aanhang
Foto: © SC

Eendracht Aalst degradeert naar de derde klasse. Zelfs nadat 3 trainers (Staelens, Gevaert en Bodart) de revue passeerden, geraakten de ajuinen niet op het goede spoor.  Een dozijn spitsen waren niet voldoende om de scoringsmachine op gang te brengen. Het transferbeleid liet het afweten en er heerst ongerustheid binnen de Eendracht-aanhang.  Supporters wijzen massaal voorzitter Peter Garré aan als  "schuldige"...

Dat het geduld bij de trouwe aanhang stilaan opraakt blijkt uit volgende brief, gericht aan het Aalsterse bestuur:


Geachte heer Garré,

Ik ben niet het type om luidskeels scheldwoorden uit te bazuinen zoals "Garré Boiten" enz... Dit zijn maar ijle slogans in de wind.

Toch wil ik op een zeer scherpe manier het Eendracht-bestuur ter verantwoording roepen voor hun wanprestaties. Deze heren denken dat zij geen verantwoording verschuldigd zijn voor hun onkunde en wanbeleid, en dat ze kunnen doen wat ze willen en de supporters beschouwen als grof huisvuil, laag alooi of aartsdom, en mogen vernederen en hun geld uit de zakken halen.

1) Supporters van eendracht Aalst betalen inkomgelden die tot de hoogste van 2de klasse behoren en wat krijgen zij daarvoor in de plaats ?
Juist: ... (zelf in te vullen)

2) Eendracht Aalst heeft een van de hoogste supportersaantallen van 2de klasse. Dus de hoogste inkomsten van 2de klasse , zeker als zij de top zouden spelen. Waar is dat geld aan besteed ?

3) Het bestuur had de pretentie om te stellen dat we het spelersmateriaal hadden aangekocht om strijdvaardig te zijn voor de eindronde voor de promotie naar eerste klasse . Wat was daar van juist? Het bestuur beschouwt het als normaal dat men supporters mag voorliegen, beduvelen. Jawel valse voorwendsels mag geven om supporters naar het stadion te lokken voor een wanvertoon. ... Of niet ? Dat was het alvast: onbekwaamheid in het transfertbeleid...

4) Als het misliep, kon het tij nog gekeerd worden: Door een goed transferbeleid tijdens de winterstop.
Deze politiek werd zogezegd gevoerd, maar wat was het resultaat ? Nog slechter. Twee bekende ex-internationals met ervaring werden aangetrokken als trainer (Staelens en Bodart) maar konden niks doen met dergelijk armtierig spelersmateriaal....
Wie is de dader ? Juist : Het bestuur !

5) Het bestuur stelt dan plots haar ambities bij, met prietpraat om haar eigen onkunde te verstoppen. Eendracht moet zo ambitieus niet zijn : een goede derdeklasser is voldoende in Aalst....

NEEN !!! NEEN! en nog eens NEEN !!!
EENDRACHT heeft de infrastructuur, het supporterspotentieel ! De financiele (sponsoring)mogelijkheden als middelgrote stad. De uitstraling ! En dus de mogelijkheden om middenmoot in 1ste nationale te spelen (zie gelijkaardige steden in eerste klasse)

Als dat niet direct lukt, dan op zijn minst de top van 2de klasse.
MAAR GEEN DEGRADATIEVOETBAL OF OOK GEEN DERDE KLASSE !!!!! 
W i j  s u p p o r t e r s  v e r d i e n e n  b e t e r ! ! ! ! ! ! !

DAT HET BESTUUR ONS EENS UITLEGT waarom Eendracht met (..op 1 na, ...en dat is Great Old Antwerp) het hoogste budget heeft van 2de klasse, en er niet in slaagt zich te redden in een competite waar er slechts één rechtstreekse degradant is...

DAT HET BESTUUR EENS UITLEGT hoe boerendorpen zoals Roeselare kunnen meedingen naar de promotie. Wat hebben boerendorpen zoals Visé, Wezet , Virton, Hamme en noemt ze maar op..., méér in huis ..dan Eendracht om beter te presteren ? En om beter spelersmateriaal aan te werven ? Juist ! EEN BETER BESTUUR ! EEN BETER BELEID ! BETERE VOETBALKENNIS !

BESTUUR : DIT IS ONZE BOODSCHAP:

Uw loze beloftes en prietpraat zijn wij KOTSBEU!!!
U heeft gigantisch gefaald in de voorbije seizoenen.
Wij betaalden u een degelijk inkomgeld wanneer wij naar de matchen van onze geliefde 'Eendracht' kwamen kijken, en werden hiervoor vernederd.

Wij eisen voortaan WAAR voor ons GELD. Dat is ons volste recht!
Als uzelf niet bekwaam bent om een voetbalclub behoorlijk te runnen, geef dan de fakkel door aan mensen die er wel wat van kennen. Zoniet beschouwen wij u als sukkels oftewel oplichters.
Raadpleeg desnoods experts, als uzelf zo onkundig bent op gebied van transfertbeleid, sponsormanagement etc...

IN HET SEIZOEN 2005-2006 PIKKEN WIJ DIT NIET MEER !!!
WIJ ZIJN NIET MEER TEVREDEN MET EEN POGING OM DE TOP VAN 3DE KLASSE TE SPELEN.

Wij eisen voetbal te zien dat Eendracht Aalst waardig is, en we zijn met niets minder tevreden dan de kampioenstitel te spelen in derde klasse met de rechtstreekse promotie naar 2de klasse.

Alleen op die manier kan u nog enigszins de vernederingen goedmaken die wij al 2 seizoenen moeten ondergaan.

Zjeraar,
namens Leden van diverse supportersclubs EA. 









Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties