Opnieuw rel rond voetbalcontract

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Opnieuw rel rond voetbalcontract
Foto: © SC

Het Belgische voetbalcontract zorgt opnieuw voor opschudding in medialand. Vlaams minister van Media Geert Bourgeois vindt het niet kunnen dat rechtenhouder Belgacom het voetbal samen met de VRT onder dezelfde merknaam zal uitzenden.

Belgacom haalde enkele weken geleden de televisierechten van de Belgische Jupiler League binnen. Dat gebeurde weliswaar onder voorbehoud, want Telenet diende een klacht in tegen de verkoop. Toch sloot Belgacom al een akkoord met de VRT: de openbare omroep mag straks de samenvattingen uitzenden.

Volgens Geert Bourgeois is dat wel toegestaan, maar het feit dat Belgacom en VRT de wedstrijden onder één merknaam, zijnde 11TV, willen uitzenden, stoort hem wel. “
De openbare omroep kan geen programma's uitzenden onder een naam die ook Belgacom gebruikt”, aldus de minister in De Standaard. “Dat is een vorm van strategische, commerciële samenwerking die te ver gaat. Op die manier schendt de VRT immers de neutraliteit die ze moet hebben tegenover de andere distributeurs.”

De VRT zelf ziet voorlopig geen problemen. “We leggen maandag het hele voetbaldossier voor aan de raad van bestuur.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties