Nederland wint ook laatste partij

Jimmy Wouters

Nederland heeft ook zijn derde groepswedstrijd op het WK gewonnen. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Hedwiges Maduro voor een van de zeer schaarse hoogtepunten in het duel met Benin.

Het was een vrij zwakke wedstrijd waarin de kansen schaars waren. Nog voor de rust kwam Benin met 10 te staan nadat Chitou zijn 2e gele kaart opliep. Nederland wist daar vlak voor de pauze van te profiteren. Maduro zorgde met een knappe actie voor de enige treffer.

Ook de tweede helft was niet om over naar huis te spreken. Benin kwam wat opzetten, maar dankzij een sterke Vlaar bleef voor Oranje de 0 op het bord.

In de andere wedstrijd van deze poule speelden Australië en Japan 1-1 gelijk. Japan wist pas in de 87e minuut te scoren, waardoor zij door mogen naar de volgende ronde.