Talentenjacht WK-20 --> Nummer 7

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Talentenjacht WK-20 --> Nummer 7
Foto: © SC

Vandaag deel 4 in onze serie over de meest waardevolle talenten van het WK-20. Nummer zeven is de Italiaanse spits Graziano Pellè

Graziano Pellè

Pellè
is een van de enige Italiaanse spelers die echt opviel in dit toernooi. Hij is een erg grote en sterke speler. Hij is een soort kruising tussen Vieri en Ibrahimovic. Vooral zijn balvastheid en sterk voetenwerk vallen op. Op het afgelopen WK kwam Pellè slechts driemaal tot scoren en dat had meer te maken met de zwakke ploeg waarin hij speelde, dan met zijn eigen spel.

Ondanks dat hij slechts in de Serie B bij Catania speelt, geloven veel kenners in zijn mogelijkheden. Zo hoopt hij om in de voetsporen van zijn idolen Van Basten en Ibrahimovic te treden. Hij doet er dan ook alles aan om op het hoogste niveau te geraken. Zo gaat hij bijvoorbeeld naar de dansschool van zijn zus wat pasjes inoefenen. Dit zou hem helpen bij passeerbewegingen. Toch zal hij nog een hele weg moeten afleggen vooraleer hij de nieuwe Zlatan Ibrahimovic is.

Pellè werd op 15 juli 1985 in Lecce, in het Zuiden van Italië, geboren. Hij genoot zijn opleiding bij datzelfde Lecce, uitkomend in de Serie A. Aangezien hij daar geen kans kreeg, besloot hij zijn geluk in Catania te beproeven. Hij speelde afgelopen seizoen 15 wedstrijden, waarin hij vreemd genoeg geen enkel doelpunt wist te maken.


Personalia:

Geboortedatum:     15 juli 1985
Geboorteplaats:      Lecce  
Positie:                  Spits
Lengte:                 1m93
Gewicht:                80kg
Idolen:                  Van Basten, Ibrahimovic
Vorige Club:           Lecce
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties