Wij zijn sportief

Yves Dekoning
| 0 reacties
Wij zijn sportief
Foto: © SC

Dat de trouwe lezers van Voetbalkrant het voetbal op de voet volgen, staat buiten kijf. Volgens onze poll heeft 86% van ons het spelletje ook zelf onder de knie (gehad). Slechts 14% heeft nog nooit in competitievorm tegen een balletje getrapt. We mogen dus trots verkondigen dat we een sportief volkje zijn.

Van de 170 mensen die hun stemden hield 21% het actief voetballen reeds voor bekeken. Dit betekent dat 65% nog steeds regelmatig een wedstrijd afhaspelt. Bijna 13% doet dat op een behoorlijk indrukwekkend niveau, Bevordering of hoger. De meerderheid, 20%, speelt in een provinciale reeks. Dat is één op vijf en zelfs één op drie als we alleen de actieve voetballers bekijken. Ook cafévoetbal blijkt vrij populair, 20% vindt er zijn gading. Amper 3% loopt elke week bij de Liefhebbers achter de bal aan. In de Bedrijfsbond en andere competitievormen kunnen nog minder mensen hun ei kwijt.

De toekomst van het Belgisch voetbal lijkt ook op Voetbalkrant verzekerd. Dik 12% van onze lezers speelt nog bij de jeugd en zal misschien ooit doorbreken bij Real Madrid, Liverpool of een andere topclub. 




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties