Club wint van Haïfa

K M

Op de terugweg uit Delden waar het oefenkamp was, hield Club Brugge halt in Turnhout. Daar werd vanavond Maccabi Haïfi partij gegeven. De generale repetitie voor het duel tegen Porto op de Brugse Metten werd met 1-0 gewonnen.

Haïfa, dat zes jaar geleden Club op Europees gebied een zware domper bezorgde, kreeg in het eerste kwartier drie kansen. Stijn Stijnen liet echter zien dat hij nog altijd over een flinke dosis talent beschikt. Gaandeweg de eerste helft herstelde de Belgische landskampioen het evenwicht, maar veel kansen waren er niet te zien.

Tien minuten na rust kwam Club 1-0 voor. Doelman Davidovic pareerde een kopbal van Clement en na wat geharrewar in het strafschopgebied kon Manesseh Ishiaku scoren. De Nigeriaanse aanvaller was zeer bedrijvig en solliciteert duidelijk naar een basisplaats in het team van Jan Ceulemans. Club controleerde de wedstrijd na het doelpunt, want hen goed lukte na een zwaar oefenkamp. De spelers mogen dan ook morgen genieten van een dag rust.

Club Brugge: Stijnen; De Cock, Maertens, Valgaeren (46' Clement) en Vanaudenaerde; Vermant, Englebert en Leko (79' Serebrennikov); Verheyen, Ishiaku en Balaban