Beveren - zorgeloos seizoen

Dirk Pieters
| 0 reacties
Beveren - zorgeloos seizoen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kan Beveren dit jaar een rustig seizoen draaien in de hoogste afdeling? Zorgt een mengeling van Fransen en Ivorianen terug voor spektakel op de Freethiel? Het zal wel moeten, want veel Belgen zijn er niet meer.

Vorig seizoen
Vorig seizoen begon Beveren als een wervelwind aan de competie. Reeds de allereerste speeldag kon het Brugge in bedwang houden, en kon het zich plaatsen voor de Uefacup. Maar Beveren viel veel te licht uit, met als gevolg dat het tegen clubs als Stuttgart en Dinamo Zagreb zwaar vernederd werd. Ook in de competitie werd er vaak met vuur gespeeld door de Beverse ploeg.Na enkele zware nederlagen duurde het lang voordat de ploeg zich kon verzekeren van een veilige plaats in de competitie. Eindresultaat, het eindigde 16de met 32 punten. 

Transfers
Beveren heeft met Romaric zijn beste speler verkocht aan Le Mans, maar kocht dit jaar toch wel enkele Franse talenten. Vooral J.J. Augustin en Olivier Fontenette zullen de verdediging van Beveren versterken.  In de aanval heeft het met Zezeto een oude bekende binnengehaald. Zezeto kon  niet doorbreken bij AA Gent en komt nu terug naar zijn ex-club. Met Gervinho haalde Beveren nog een speler binnen van de Académie van jean-Marc Guillou.  
        
Seizoen 2005-2006
Het begon allemaal met een nieuwe trainer voor KSK Beveren. De vroegere trainer, Herman Helleputte, werd vervangen door de Fransman Vincent Dufour. De enkele Belgische spelers die Beveren nog telde, waren toen al andere voetbaloorden gaan opzoeken. Beveren zocht deze keer op de Franse transfermarkt naar versterkingen. Kan een mengeling van Fransen en Ivorianen terug spektakel brengen op de Freethiel? In de vriendenmatchen verloor Beveren twee maal van een Franse tegenstander (Lille, Stade de Reims) maar kon het wel winnen van het Nederlandse Vitesse met 1-2.  
De wedstrijd tegen het grote Arsenal vind plaats op dinsdag 2 augustus,  meteen ook de laatste oefenwedstrijd voor het in de competitie van start gaat. 

Prognose
Het is alom geweten, Beveren kan en moet beter doen dan vorig seizoen. Toch zal een plaats in de linker kolom niet haalbaar zijn voor de Beverenaars. Zeker niet na het verlies van sterspeler Romaric. In zijn plaats kon Beveren toch nog Zezeto strikken. Halverwege de recherkolom moet haalbaar zijn voor de Waaslanders, en misschien kunnen de Waaslanders nog eens stunten in de Beker Van België. Daarnaast wil Beveren vooral terug goed voetbal brengen en hoopt het weer het zwarte beest te worden van de topclubs. De jonge en onervaren trainer Dufour dient nog veel te bewijzen. Beveren laten swingen, zal een moeilijke eerste opdracht worden!

Beste aankoop:            Olivier Fontenette (Cherbourg)
Grootste verlies:          N'Dri Romaric (Le Mans)
Eindstand:                     middenmoot

Ploegfiche

 



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties