Brussels - Snelle redding

Dirk Pieters
| 0 reacties
Brussels -  Snelle redding
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 2de dag van de voorbeschouwingen, is het de beurt aan FC Brussels.  Na een spannend competitieslot van vorig jaar, is het nu de vraag: kunnen de Brusselaars zich dit jaar sneller verzekeren van behoud? 


Vorig seizoen
Voor FC Brussels werd het een erg moeilijk seizoen. Voorzitter Johan Vermeersch had voorspeld dat Brussels sterk genoeg zou zijn voor een verlengd verblijf in eerste klasse, maar zo vanzelfsprekend was deze klus niet. In het begin zag het er slecht uit voor de ploeg van Emilio Ferrera. Brussels kende een slechte start en haalde amper 1 punt uit drie duels en leek te zwak om daar verandering in te brengen. Ferrera zijn positie begon meer en meer te gedrang te komen. Het bestuur deed zijn best om de ploeg te versterken in aanvallend opzicht, maar veel verschil was er niet na de aankoop van Kristof Snelders (Germinal Beerschot). De trainerswissel bracht wel beterschap,  Emilio moest plaats ruimen voor Robert Wasseige
In de laatste 4 wedstrijden van de competitie behaalde Brussels een 9 op 12, en wist het zich in extremis toch te verzekeren van een extra jaartje in de hoogste afdeling.

Transfers
Bij FC Brussels was het dit jaar vrij stil rond de transfers. Het grootste gedeelte van de kern werd behouden. De nodige testers kwam zich aanbieden, maar weinige konden echter overtuigen in de verschillende vriendenwedstrijden. Met Espartero werd er wel talent binnengehaald in het Edmond Machtens-stadion. De spits die vorig jaar voor La Louviere speelde op uitleenbasis kwam met zijn club Metz overeen om zich voor 1 jaar te vervoegen bij FC Brussels.  De ploeg van Albert Cartier blijft wel op zoek naar enkele versterkingen.             

Seizoen 2005-2006
Robert Waseige, die Brussels hielp om zich te verzekeren van een extra jaartje in de hoogste afdeling, is vertrokken. De opvolger is Albert Cartier die vorige seizoen het behoorlijk goed deed bij La Louviere. Brussels heeft zowat dezelfde kern als vorige jaar maar kon zich toch versterken met de spits Espartero. De vraag is: Wat kan Brussels zonder spits Espartero?  Toch zijn de kwaliteiten er in het Brusselse, en mits een beetje geluk is dit elftal in staat zich sneller te verzekeren van het behoud. FC Brussels is nog wel op zoek naar enkele versterkingen. 

In de oefenmatchen kon FC Brussels maar één wedstrijd winnend afsluiten en kan men dus spreken van een enorm slechte voorbereiding. De Brusselse club zal het begin van de competitie toch uit een ander vaatje moeten tappen.

Prognose
Een plaats in de linkerkolom van de rangschikking is te hoog gegrepen voor de Brusselaars, maar een rustig seizoen spelen moet haalbaar zijn. Brussels hoopt op hier en daar een uitschieter tegen een topclub.  

Eindstand:                middenmoot
Beste aankoop:      Mario Espartero
Grootste verlies:     Alexis Kubilskis

Ploegfiche

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties