Moeskroen - Volledig nieuwe ploeg

Dirk Pieters
| 0 reacties
Moeskroen -  Volledig nieuwe ploeg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waartoe is Moeskroen met een nieuwe kern en een nieuwe voorzitter in staat? Bij Moeskroen mikken ze alvast op een rustig seizoen in eerste.  De supporters hopen op Le Cannonier terug vlot combinatievoetbal te zien.  
Vorig seizoen
Hoewel het sterk startte aan het seizoen door  Anderlecht met 2-0 in eigen huis te verslaan, heeft Moeskroen er een moeilijk seizoen opzitten. Na die mooie onverwachtte seizoensstart zakte de ploeg steeds verder weg in het klassement.  Het escaleerde zo ver dat Moeskroen zelfs een tijd in degradatiegevaar kwam. Dit was vooral te wijten aan het feit dat trainer Georges Leekens en enkele andere sterkhouders van de ploeg van de hand werden gedaan. Meteen werd ook duidelijk dat nieuwe trainer Philippe Saint – Jean het niet lang ging volhouden op Le Cannonier. Uiteindelijk werd zijn vervanger Geert Broeckaert. Moeskroen kon zich uiteindelijk toch nog veiligstellen.
Transfers
Met Marcin Zewlakow vertrekt er belangrijke sterkhouder van Moeskroen,  aangezien deze spits al een tijdje de spilfiguur van Moeskroen was.  Nochtans wist Moeskroen zich dit jaar versterken met Patrice Luzi (Liverpool) en met aanvaller Mustapha Oussalah (Standard). Daarenboven kwam de  Sloveens International Suad Filekovic bij de kern en oude bekende Steve Dugardein kwam terug naar Le Cannonier.  Intussentijd speelde Moeskroen in de verdediging wel enkele basisspelers kwijt waaronder Teklak, Claeys, Lorenzi en De Vleesschouwer.  Met andere woorden, de hele kern is vernieuwd maar een solidariteits ploeggevoel dat samenhorig is, is toekomstmuziek. 

Tot slot van alles kon Moeskroen in de vriendenwedstrijden niet echt overtuigen. Dit resulteerde in een nederlaag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Roemeense Arges.                                                                             
                         
Seizoen 2005-2006
De kern van Moeskroen is grondig vernieuwd zoals hierboven reeds vermeld. Dit was deels te wijten aan het feit dat verschillende spelers op zoek gingen naar een andere club. Moeskroen moest dus op zoek naar verscheidene nieuwe versterkingen. Er wordt verwacht dat Moeskroen  een rustig seizoen zal draaien zonder al te veel problemen. Maar de vraag blijft of  trainer Broeckaert de ploeg op tijd klaar zal hebben voor de start van de competite?

Prognose
Met beperkte middelen en een nieuwe voorzitter moet Moeskroen proberen om vooral boven de degradatieplaatsen in het klassement te eindigen. In principe mag dit geen probleem zijn voor de kern van Moeskroen, maar met al de nieuwe namen is het belangrijk dat ze de seizoenstart niet missen. Hopen dat Trainer Broeckaert de juiste ploeg snel op het veld kan krijgen zodat het niet in de degradatiezorgen terecht komen. 

Eindstand: Middenmoot
Beste aankoop: Suad Filekovic
Grootste verlies: Marcin Zewlakow
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties