Brussels verliest galamatch

Filip Van der Elst

FC Brussels heeft ook zijn galamatch niet winnend kunnen afsluiten. De Marokkaanse topper FAR Rabat kwam in het Edmond Machtensstadion met 0-1 winnen. Het doelpunt viel halverwege de tweede helft.

Brussels, met ongeveer de (nog verre van complete) typeploeg aan de aftrap, begon nochtans goed aan de wedstrijd. Ze zetten de bezoekers onder druk en creëerden al snel enkele halve kansjes. Het viel echter gauw op dat Rabat een technisch sterk onderlegde ploeg was, en ze hadden dan ook weinig moeite om de Brusselse aanvalsgolven af te weren. De match verliep evenwichtig, met niet zoveel kansen, al was het nog redelijk aangenaam om te volgen.

De tweede helft begon Brussels op een veel zwakker niveau te acteren. Vlak na de rust kreeg het wel een goeie kans, maar de Marokkaanse doelman lag in de weg. Diezelfde doelman moest nog plat op een harde vrije trap van Culek. Maar ook FAR kwam steeds meer opzetten: van dichtbij werd er net naast gekopt, en even daarvoor werd hen ook al een duidelijke strafschop ontzegd. Maar van uitstel kwam geen afstel, want niet lang daarna resulteerde een simpele bezoekende aanval in de 0-1. Brussels reageerde onmiddellijk, en een kopbal van tester Ristic werd van de lijn geweerd. De storm ging echter vrij vlug liggen, en verder kwam Brussels dan ook niet meer.

Een licht verdiende, maar vooral logische overwinning, van een iets slimmer spelende tegenstander. Voor Brussels is er duidelijk nog werk te doen: de versterking laat op zich wachten, en ze zouden het zéér goed kunnen gebruiken...