Cercle Brugge van dichtbij bekeken

bernie de vuyst
| 0 reacties
Cercle Brugge van dichtbij bekeken
Foto: © SC

Vandaag neemt Voetbalkrant Cercle Brugge onder de loep. De groen-zwarten hopen dit seizoen beter te doen als vorig seizoen toen ze gedeeld tiende eindigden. Trainer Harm Van Veldhoven zal vooral aan de verdediging moeten sleutelen, want die was vorig seizoen met 74 tegentreffers de meest gepasseerd.
 
Vorig seizoen
 
Van Veldhoven liet zijn ploeg aanvallend voetballen. Die aanpak zorgde voor een aantal mooie overwinningen, maar af en toe kreeg het ook een fikse pandoering. 74 tegentreffers in eerste klasse is dan ook niet niks.
Een gedeelde tiende plaats was al bij al geen slecht resultaat voor de Bruggelingen als je rekening houdt met hun budget en niet zo brede spelerskern.
 

Transfers

Cercle lijkt versterkt uit de transferperiode te komen. Het liet met Vlahos (Melbourne), belofte Schotte (Groningen), Madou (Malledegem), Arijs (Waasland, vorig seizoen uitgeleend aan KBHZ), Berthé (Tienen) en Mollez (Gent) niet echt bepalende spelers vertrekken. Enkel de Australiër Vlahos en doelman Mollez haalden regelmatig de basiself. Cercle wil ook nog van een aantal spelers zoals Begeyn, Roiha en Miskovic afgeraken.
 
De West-Vlamingen kochten vooral kwalitatief en niet kwantitatief. Vandendriessche (Moeskroen), Valenta (HSC) en Pinas (Groningen) mogen stuk voor stuk versterkingen genoemd worden. Misschien komen er ook nog enkele spelers over van Blackburn waarmee Cercle een samenwerkingsakkoord heeft. De Engelsen willen echter eerst hun kern zelf grondig evalueren.
Francky Vandendriessche was een monument bij Moeskroen waarvoor hij elk seizoen punten pakte. De goalie schopte het er zelfs tot Rode Duivel. Bovendien is Vandendriessche een ervaren prof uit de streek.
Vit Valenta gold enkele seizoenen geleden bij Lommel als een supertalent. De Tsjech kwam toen over van PSV. Na het faillissement van de Noord-Limburgers, verdween ook Valenta van het toneel. De spelverdeler speelde het laatst voor een Nederlands amateurclubje. Nu krijgt de 22-jarige ruwe diamant van zijn ex-trainer Van Veldhoven een nieuwe kans op het hoogste niveau.
Brian Pinas is een typische Nederlandse linksbuiten met een fluwelen techniek. Zijn jeugdopleiding genoot de linkspoot bij Feyenoord. Op jonge leeftijd ging Pinas zijn geluk beproeven in Engeland. Hij speelde een seizoen voor Newcastle. Een succes werd dat niet zodat de Nederlander terugkeerde naar Feyenoord dat hem enkele seizoenen uitleende aan satellietclub Excelsior. Daar versierde Pinas een transfer naar Groningen waar hij vorig seizoen speelde.
 

Seizoen 2005-2006

In de voorbereiding liet Cercle al enkele mooie dingen zien zoals bijvoorbeeld in de oefenwedstrijd tegen Dundee. Het bestuur wil beter doen dan vorig seizoen en stelt een plaatsje in de linkerkolom voorop.
 
In doel lijkt Vandendriessche een certitude. Voor hem maken allicht Viane, Svetlicic, Dewulf en Vanmol de verdediging uit. Wat het middenveld betreft, hangt veel af van het spelsysteem wat de coach gaat hanteren. Waarschijnlijk vormen Grondin, sterkhouder Meyssen en Boi het middenveld. Valenta en Pinas zullen dan zowat tussen aanval en middenveld in zweven. Voorin is woelwater Pivaljevic verantwoordelijk voor de doelpunten. Dekelver mag je eveneens niet afschrijven en zal regelmatig op een basisplaats kunnen rekenen.

Prognose
Cercle lijkt op een seizoen in de brede middenmoot af te stevenen. De ambitie van trainer en bestuur (beter doen dan vorig seizoen) zijn dus ook realistisch en legt geen extra druk op de spelersgroep.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties