Engeland heeft meeste genomineerden

Yves Dekoning
| 0 reacties
Engeland heeft meeste genomineerden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Uefa heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de "UEFA Club Football Awards " Op 25 augustus komen we in Monaco te weten wie het voorbije seizoen de beste speler in Europa was. Niet minder dan 21 spelers komen in aanmerking om de prestigieuze prijs in de wacht te slepen. Tijdens dezelfde ceremonie wordt ook geloot voor de groepsfase van de Champions League. 


Van de geselecteerde spelen er zeven in de Premier League, niet toevallig komen er vier uit voor Europees kampioen Liverpool. Ook Chelsea heeft drie mannen in het heetst van de strijd. Verliezend finalist AC Milan is de grootste slokop met vijf genomineerden. Opvallend is dat PSV zijn twee sterkhouder zag vertrekken. Mark Van Bommel verkaste naar Barcelona terwijl Ji-Sung park nu voor Manchester United het mooie weer maakt. 



Beste doelman

Naast de meest waardevolle speler wordt ook een beste speler gekozen per categorie. Bij de doelmannen vinden we drie sterke kandidaten terug. Jerzy Dudek keepte heel wisselvallig, maar bezorgde Liverpool met zijn capriolen wel de Champions League. Gianluigi Buffon kreeg in de Serie A amper 26 doelpunten tegen, en greep met Juventus de titel. Petr Cech deed met Chelsea zowaar nog beter. Ook hij speelde kampioen en moest zich slechts 13 keer omdraaien. 



Beste verdediger

John Terry was Ã©Ã©n van de uitblinkers in de Premier League, en de kapitein van Chelsea maakte ook in Europa indruk. Toch kon de stoere Engelsman niet verhinderen dat de sterke defensie van Liverpool de bovenhand haalde. Sami Hyypiä en Jamie Carragher zijn dan ook terecht geselecteerd. De eerste bewees nog steeds een oerdegelijke Finse rots te zijn en de tweede nam de Mighty Reds het hele seizoen op sleeptouw. Toch moeten ze onderdoen voor de verdediging van AC Milan. Met drie stuks komt de helft van de geselecteerden uit voor de Italiaanse topclub. Met Alessandro Nesta, Paolo Maldini en Cafu beschikt Milan dan ook over een enorm ervaren blok. 



Beste middenvelder 

Ook hier zijn de drie topclubs van het afgelopen seizoen vertegenwoordigd. Met Andréa Pirlo en Kaka zijn er weer twee spelers van Milan bij. Vooral de jonge Brazlinaan maakte indruk. Uiteraard is ook Steven Gerrard van de partij. De aanvoerder van Liverpool wordt in Engeland beschouwd als de beste middenvelder ter wereld. Frank Lampard mocht eveneens niet ontbreken in het rijtje der groten. Hij is de drijvende kracht achter de stomende aanval van Chelsea. Heel Duitsland moet hopen op een prijs voor Michael Ballack, sterkhouder van Bayern Munchen. Bij het Franse Lyon blonk Juninho Pernambucano dan weer uit. Voor PSV is er uiteraard Mark Van Bommel, die met zijn prestaties een transfer naar Barcelona versierde.



Beste aanvaller

De beste aanvallers lopen in Barcelona rond. Zowel Samuel eto'o als Ronaldinho speelden het hele seizoen hemels en grepen de titel in de Primera Division. Toch mogen ze serieus wat weerwerk verwachten van goalgetter Andriy Shevshenko. De gevatte spits van AC Milan heeft de prijs in 1999 al eens uit de brand gesleept. Ook Adriano, spelende voor Inter Milaan zal ongetwijfeld veel stemmen achter zijn naam krijgen. Door zijn prestaties met PSV mocht ook Ji-Sung Park niet ontbreken op het voetbalgala. Zijn dribbelkunsten in de Champions League beroerden heel de wereld.







Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties