Broos en Vandenbergh zeggen (n)iets over arbitrage

Philippe Crols
| 0 reacties
Broos en Vandenbergh zeggen (n)iets over arbitrage
Foto: © SC

Net voor de start van de competitie stelde Genk-voorzitter, Jos Vaessen, een nieuw reglement op waarin stond dat niemand bij RC Genk nog kritiek mag uiten op de scheids. Indien er wel kritiek komt zal de persoon in kwestie een boete moeten betalen. Hugo Broos zou misschien wel eens de primeur kunnen krijgen.

Hugo Broos zei in HBvL dat hij het vrij moeilijk had met de juwelen en armbandjes die de Charleroi-spelers Varga en Detal droegen. "Als niemand die dingen mag dragen hoe komt het dan dat die spelers ze dan toch nog aanhebben?", vroeg Broos zich eigenlijk wel terecht af. Dat Paul Allaerts (de scheidsrechter van de partij RC Genk-Charleroi) niet had gezien dat die spelers dingen droegen die verboden waren gelooft de Genk-coach niet. "Varga droeg zelfs blinkend goud. Verbergen deed hij het allerminst", zei Broos die er ook niet mee kon lachen dat de spelers van Charleroi nog eens alle tijd kregen om hun juwelen uit te doen. 

Ook Charleroi-coach Jacky Mathijssen, die voor de wedstrijd nog bevestigde dat hij ooit trainer van Genk wil worden, zal na zondag niet in de achting van Hugo Broos gestegen zijn. Hij weigerde in de tweede helft om naar de tribune te verhuizen en bleef gewoon in zijn dug-out zitten en Allaerts vond dat goed. "Vier minuten heeft dat geduurd. Dat kan toch niet meer", sakkerde Broos. Op de vraag of Broos vond dat de scheidsrechter Charleroi had geholpen, had hij het volgende antwoord in huis. "Ik zeg niets meer over de scheidsrechters want anders krijg ik een boete. Feit is wel dat een trainer hier al voor minder z'n broeksriem heeft uitgedaan", verwees hij naar René Vandereycken

Ook Genk-spits Kevin Vandenbergh, die een paar keer tegen de grond ging in de zestien van de tegenstander, kon het spel van Charleroi en het optreden van Allaerts maar weinig appreciëren. "Er zat op z'n minst één fase bij waar hij strafschop had kunnen fluiten, maar ik ga daar verder niets meer over zeggen, want anders moet ik betalen. Er waren genoeg mensen om te oordelen en ik denk dat het duidelijk genoeg was", sprak de spits, die zo ook niet te veel aan de verbeelding overliet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties