Telenet gaat in beroep over televisierechten

Telenet gaat in beroep over televisierechten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Telenet blijft maar lastig doen inzake de toewijzing van de televisierechten van de Belgische competitie aan concurrent Belgacom. De telecom- en kabelverdeler gaat nu in beroep tegen de beslissing van de Raad Van Mededinging, die na een onderzoek oordeelde dat de televisierechten op de juiste manier zijn toegewezen.

Telenet is het daar niet mee eens en hoopt via het beroep meer duidelijkheid te scheppen. Het bedrijf wil over drie jaar immers niet hetzelfde verhaal meemaken. Dan worden de televisierechten opnieuw verdeeld.
Het beroep van Telenet heeft gelukkig weinig gevolgen voor de televisiekijker, aangezien het niet opschortend werkt. Dat betekent dat BelgacomTV en de VRT hun uitzendingen gewoon mogen verderzetten.

Ondertussen zorgt Telenet ook voor heel wat opschudding onder haar eigen klanten. Heel wat Canal Plus - kijkers willen hun abonnement immers opzeggen vanwege het ontbreken van Belgisch voetbal, maar Telenet houdt hen aan hun jaarlijkse abonnement. In Nederland konden Canal Plus – klanten hun abonnement nochtans wél probleemloos opzeggen nadat de zender de rechten verloor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties