Kpaka dicht bij terugkeer naar Kiel

Harald Berings
| 0 reacties
Kpaka dicht bij terugkeer naar Kiel
Foto: © SC

Paul Kpaka staat dicht bij een terugkeer naar het Kiel. De Afrikaanse parel van Racing Genk werd in de zomer van 2003 met veel toeters en bellen naar het Fenixstadion gehaald. Kpaka had dan net twee topseizoenen in Antwerpen achter de rug, waar hij in 59 wedstrijden maar liefst 45 keer wist te scoren.

In Limburg kon hij datzelfde resultaat nooit evenaren en kwam hij al snel op de bank terecht. Tijdens het seizoen 2003-2004 kon hij, mede door zijn invallersstatuut, slechts vier keer scoren in negentien wedstrijden. Vorig seizoen deed hij het nóg slechter; amper twee doelpunten in tweëentwintig matchen.

Racing Genk probeerde eerder al om Kpaka aan het Nederlandse RBC Roosendaal te verhuren, maar die poging liep op niets uit. Nu zou Kpaka dus terug kunnen naar Germinal Beerschot. De speler van Sierra Leone heeft al een persoonlijk akkoord met de Ratten, enkel op clubniveau zou er nog onderhandeld moeten worden.

Voorzitter Jos Verhaegen wil de spits graag voorstellen tijdens de Europese persconferentie vandaag. Ook de sponsors van de club zijn op de persvoorstelling uitgenodigd en kunnen dan meteen ook kennis maken met de speler.  

Met deze transfer hoopt de voorzitter zich terug met de Beerschot-clan te verzoenen. Meer en meer kritiek kwam er van de achterban op de bijna historische queeste naar een spits met adelbrieven. De druk van de supporters via het clubforum werd stilaan moordend. De marathon om "Polleke" terug te halen heeft in enkele maanden tijd 1061 replies gekregen en werd meer dan 43.000 keer gelezen. (klik hier)

Indien de clubs tot een akkoord komen, kunnen de supporters beginnen dromen van de Uefa-poules. Om 13.00 uur kent Germinal Beerschot de tegenstander voor de eerste ronde.

Zouden de Germinal Beerschot - supporters dan toch geen gefrustreerde dromers zijn zoals we toen vreesden? (klik hier)


Auteurs: Berings & Gonzalez

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties