Wat na de Champions League?

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Wat na de Champions League?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Champions League of niet, komend weekend moeten de Belgische clubs weer aantreden in de vaderlandse competitie, met als grote vraag: blijven de kopposities ongewijzigd of komt er een machtswissel aan de top? En kunnen Germinal Beerschot, Cercle Brugge en Moeskroen eindelijk hun eerste punten pakken?

De topper van de speeldag is ongetwijfeld Racing Genk – Anderlecht. Het duel tussen beide clubs was altijd al een leuke wedstrijd, maar het feit dat Hugo Broos tegenwoordig bij Genk in de dugout zit, maakt het alleen maar pittiger. De Genkse oefenmeester zint nog altijd op wraak na zijn ontslag bij Anderlecht. Benieuwd of hij zijn ex-club zondag meteen kan terugpakken. Hij zal dat alleszins zonder de geblesseerde Orlando Engelaar moeten doen. Langs Brusselse zijde is Serhat Akin onzeker.

Natuurlijk wordt het ook weer uitkijken naar Standard. De Rouches hebben op papier een makkelijke tegenstander met La Louvière, maar op Tivoli loopt het wel eens vaker fout voor de club uit de vurige stede. Maar in Luik weten ze het maar al te goed: willen ze straks kampioen spelen, dan moeten ook dit soort wedstrijden gewonnen worden.

Ondertussen hoopt men in Lier op een stunt tegen Club Brugge. De landskampioen liet totnogtoe weinig spektakel zien, maar wist zich woensdag wel te kwalificeren voor de Champions League. Geeft het de Bruggelingen die belangrijke 'boost' om een reeks neer te zetten? Of kan Lierse profiteren van de vermoeidheid die na de verlengingen tegen Valerenga zonder twijfel hun tol zullen eisen?

Ook onderaan kan er wat gebeuren. Moeskroen, nog steeds puntenloos, ontvangt Westerlo, dat het met zeven op negen meer dan uitstekend doet. Ook het duel tussen Cercle en Zulte Waregem belooft spannend te worden, des te meer daar de thuisploeg nog steeds onderaan staat. Germinal Beerschot gaat ondertussen thuis tegen AA Gent op zoek naar zijn eerste punten. Een emotioneel duel, de zaak
Cruz van vorig seizoen indachtig.

En wat kunnen Beveren en Sint-Truiden? Beide ploegen hopen vrijdagavond al hun tweede winst van het seizoen te pakken. Beveren wist vorige week te overtuigen tegen Lierse (4-1), terwijl Sint-Truidens driepunter al van de eerste speeldag dateert.

Tot slot is er nog het duel tussen Roeselare en Lokeren en dat tussen FC Brussels en Charleroi. Lokeren en Charleroi hopen hun gevoel met de top te behouden, terwijl Roeselare en FC Brussels hun leuke start willen bevestigen. En hopelijk gebeurt dat allemaal met wat meer doelpunten dan de vorige weken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties