Prime Sport pakt uit met interlandvoetbal

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Prime Sport pakt uit met interlandvoetbal
Foto: © SC

Komend weekend verandert Canal Plus van naam. De betaalzender breidt dan fors uit en verandert ook van naam. Op het nieuwe Prime zullen de voetbalkijkers zelfs kunnen genieten van twee exclusieve sportkanalen: Prime Sport en Prime Sport 2. Opvallend is dat de zender in het openingsweekend veel interlandvoetbal brengt. Een overzicht: 

Zaterdag 3 september om 15u30 op PRIME SPORT
Welkom bij PRIME SPORT

Prime Sport is meer dan zomaar een nieuwe zender. Prime Sport is de sportzender bij uitstek. Wat mag u zoal verwachten? Meer dan zeshonderd topaffiches uit de Spaanse, Engelse, Franse, Duitse, Nederlandse, Schotse, Braziliaanse en Portugese voetbalcompetitie. Daarnaast is er ook nog de Champions League en de Copa Libertadores. En ook NBA en NFL zijn van de partij. Zaterdag om 15u30 houden wij onze nieuwe zender boven de doopvont.

Zaterdag 3 september om 15u50 op PRIME SPORT
PRIME MATCH VAN DE WEEK: WALES - ENGELAND

Iedere week licht Prime er één van de topaffiches uit en houdt die onder de microscoop. Onze analisten Gunter Jacob en Hein Vanhaezebrouck laten geen detail aan hun kennersblik ontsnappen. Het eerste weekend buigen zij zich over een echte Battle of Britain, Wales – Engeland. De Engelsen hebben iets recht te zetten na de recente 4-1-nederlaag in Denemarken; Wales gaat op zoek naar z’n eerste zege in deze WK-kwalificatiegroep. Wales – Engeland: Gui Polspoel is onze commentator in het Millennium Stadium. Bram Lambert peilt in de studio naar de analyses van Gunter Jacob en Hein Vanhaezebrouck.

Zaterdag 3 september om 18u op PRIME SPORT
CHAMPIONS LEAGUE MAGAZINE

Wierook, mirre, hemelse gezangen en sterren. Da’s de onaardse sfeer waarin de Champions League baadt. Hoog tijd om die voetbalvedetten weer met hun twee voeten in de grasmat te planten. En dat doet Champions League magazine. U krijgt portretjes van topvoetballers, vakkundig geboetseerd uit vlees en bloed. Maar daarnaast ook markante feiten, voorbeschouwingen op wedstrijden en natuurlijk massa’s doelpunten uit de sterkste competitie ter wereld. Champions League magazine, zaterdag om 18u. Heruitzending zondag om 12u25.

Zaterdag 3 september om 18u25 op PRIME SPORT
SCHOTLAND - ITALIE

Zo’n avondje interlandvoetbal is het ideale excuus om languit in uw zetel weg te zakken. En onder het mom van de exploratie van exotische culturen kan u misschien zelfs uw partner overtuigen. Een tip: in plaats van de klassieke bak pils en een zak chips kan u eens de specialiteiten van de twee betrokken landen serveren. Een goeddoorbakken haggis overgoten met een fles Barbera D’Asti Superiore uit 2001. Daar kan je toch geen neen tegen zeggen ? Schotland – Italië, nu zaterdag om 18u25 met commentaar van Stefan Van Loock.

Zaterdag 3 september om 18u25 op PRIME SPORT 2
WNBA ACTION

Wat NBA Action is voor het mannenbasket, doet WNBA Action voor de vrouwen. Dit magazine brengt alle nieuwtjes en weetjes over de WNBA, leuke weblinks naar WNBA.COM, maar ook interessante reportages over de sterren. WNBA Action: zaterdag om 18u25 op Prime Sport, heruitzending zondag om 11u55.

Zaterdag 3 september om 18u55 op PRIME SPORT 2
ARMENIE - NEDERLAND

De Armeense voetbalbond bestaat nog maar dertien jaar. Het grootste succes dat de Armeniërs totnogtoe boekten was een 3-0-zege tegen Albanië in 1997. De kans is evenwel klein dat ze nu zaterdag een beter resultaat boeken. Groepsleider Nederland komt namelijk op bezoek, en onder Van Basten swingt Oranje weer als vanouds. Armenië – Nederland, met commentaar van Wim Heidbüchel. Heruitzending om 22u05 op Prime Sport 2.

Zaterdag 3 september om 20u25 op PRIME SPORT
TURKIJE - DENEMARKEN

Of Turkije nu bij Europa hoort of niet, da’s een netelige kwestie voor EU-ambtenaren. De FIFA is in elk geval duidelijk: Turkije speelt z’n kwalificatiewedstrijden voor het WK 2006 in groep twee, zone Europa. De Turken hebben zestien punten en staan daarmee op de tweede plaats. Maar er is felle concurrentie. Onder andere van Denemarken dat nu zaterdag op bezoek komt. Turkije – Denemarken, met commentaar van Carlo Wilmots. Aansluitend om 22u05 krijgt u een heruitzending van Armenië – Nederland.

Zaterdag 3 september om 20u55 op PRIME SPORT 2
ROEMENIE - TSJECHIE

Jan Koller scoorde al negen keer in de lopende WK-campagne van Tsjechië. Als hij er een paar kan bijdoen in Roemenië, schudden de Tsjechen meteen een lastige concurrent voor de kwalificatie af. Roemenië – Tsjechië, met commentaar van Luc Van Doorslaer.


Zondag 4 september vanaf 12u55 op PRIME SPORT 2
HERUITZENDINGEN INTERLANDS

Wie zaterdag de laatste stralen zon van deze zomer wil meepikken, krijgt zondag nog een kans om op de hoogte te blijven van al het interlandnieuws. Zo ziet het uitzendschema eruit:

12u55 HERUITZENDING TURKIJE - DENEMARKEN
14u35 HERUITZENDING ROEMENIE – TSJECHIE
16u15 HERUITZENDING WALES – ENGELAND
18u00 HERUITZENDING SCHOTLAND – ITALIE
19u40 HERUITZENDING ARMENIE - NEDERLAND

Zondag 4 september om 21u25 op PRIME SPORT
ALGERIJE - NIGERIA

De Super Eagles zijn al enkele jaren gekortwiekt. Na hun gouden medaille op de Olympische Spelen van Atlanta in ’96, zijn ze heel wat van hun pluimen verloren. Voetbalgek Nigeria broedt al jaren op een nieuwe generatie. Hopelijk breekt het ei dit jaar open. Nigeria op bezoek in Algerije, met commentaar van Gui Polspoel. Heruitzending maandag om 20u.

Woensdag 7 september om 18u10 op PRIME SPORT
OEKRAINE - TURKIJE

Goed twee jaar geleden nog zei Andriy Shevchenko dat voor hem het hoogst haalbare Champions League-winst was. Maar nu zal hij z’n woorden moeten herroepen. Oekraïne is op weg om zich moeiteloos te plaatsen voor het WK en wie weet is daar een stunt in de maak. Oekraïne – Turkije, met commentaar van Carlo Wilmots. Heruitzending om 22u40 op Prime Sport 2.

Woensdag 7 september om 20u40 op PRIME SPORT 2
NOORD-IERLAND - ENGELAND

Engeland is op tournee door het Verenigd Koninkrijk. Zaterdag stond er al een trip naar Cardiff, Wales op het menu. Woensdag houden de Engelsen halt in Belfast, Noord-Ierland. Samen met nationale held George Best is het Noord-Ierse voetbal steeds verder afgegleden. Hopelijk zijn we getuige van de verrijzenis. Noord-Ierland – Engeland, met commentaar van Bram Lambert. Heruitzending om 23u55 op Prime Sport.

Woensdag 7 september om 21u55 op PRIME SPORT
SPANJE – SERVIE & MONTENEGRO

In de WK-groep van België strijden twee teams om de leidersplaats: Spanje en Servië&Montenegro. In de onderlinge confrontatie zet één van hen mogelijk een beslissende stap richting Duitsland 2006. Of worden de Belgen dan toch nog de lachende derde ? Spanje – Servië&Montenegro, met commentaar van Gui Polspoel. Heruitzending zondag om 18u45.

Donderdag 8 september om 20u30 op PRIME SPORT
BRAZILIAANS VOETBAL: SAO PAULO - CORINTHIANS

In het Braziliaans voetbal bestonden er vroeger strikte sociale scheidingen. Er was een ploeg voor de elite, en eentje voor de gewone massa. Ook in Sao Paulo was dat het geval. Sao Paulo is de traditionele club van de upper class. Corinthians is de ploeg van de volksmassa. Genoemd naar een Engels team dat in 1910 door Brazilië reisde, en opgericht door een metselaar, een schoenmaker, een chauffeur en twee schilders. Genoeg voor een halve ploeg, en hopelijk hebben ze intussen nog zes spelers gevonden voor hun elftal. De derby tussen Sao Paulo en Corinthians, met commentaar van Tim Wielandt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties