Analyse Reacties na vrouweninterland Belgie-Finland

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Reacties na vrouweninterland Belgie-Finland
Foto: © SC


Ondanks de nederlaag tegen Finland bleek trainer Anne Noé niet ontevreden over de prestatie van haar selectie. Dat liet ze duidelijk merken in haar wedstrijd-analyse. 

,,Op dit moment voel ik me als trainer zeer tevreden omtrent de performance van mijn ploeg. Je mag overigens niet vergeten dat Finland halve finalist was in het voorbije Europese kampioenschap, dat ze sinds de maand juni volop in competitie zitten. Onze Belgische speelsters hebben net twee speeldagen achter de rug. En dat is een belangrijk essentieel verschil."
 
"Ik denk met de inzet die mijn ploeg etaleerde en op vlak van organisatie we getracht hebben het zo goed mogelijk op te lossen. Anderzijds moet ik eerlijk toegeven als je de twee ploegen naast mekaar legt, we qua fysieke kracht nog heel veel achterstand hebben goed te maken."

"Ik ben er echter van overtuigd dat, zoals vandaag, als we met een goede organisatie starten en proberen rustig uit te voetballen via balletje langs de grond, we zeker tot meer in staat zijn. Ik wijs daarbij naar de eerste helft waar we toch enkele kleine kansen opbouwden. Een indicatie dat mijn speelsters dit onder de knie hebben."
 
"Ik geef eerlijk toe dat het na de hervatting het pompen of verzuipen bleef tegen die stevige Finse offensieve druk. Vooral op fysieke vlak, al moet je weten dat die Finse vrouwen semi- profs zijn, in tegenstelling met de Belgische speelsters, die als pure amateurs slechts tweemaal in de week anderhalfuur trainen. Dat zegt alles omtrent het verschil tussen mijn team en de Finse ploeg."
 
Als aanvoerster profileerde Femke Maes zich, zoals in het verleden al vaker gebeurde, tot een waardige leidster die niet zwichtte om als eenzame spits bijstand in het middenveld te bieden. Enerzijds omdat de Finnen resoluut de gastvrouwen terugdrongen in eigen kamp, anderzijds omdat Femke moeilijk kon worden bereikt in dit concept:
 
,,Wat ergens ook te verwachten was gezien ons defensief concept met een 5-4-1 opstelling. Dat ik vaak afgezonderd zou moeten opereren was niet moeilijk te voorspellen. Zoals gebleken werd het moeilijk om aansluiting te vinden in onze opbouw tussen defensie en middenveld en nog moeilijker om mij te bevoorraden. Evident dat ik na verloop van tijd getracht heb met ietwat persoonlijke acties wat meer schwung te brengen in onze acties. Ik besef evenwel dat dit niet altijd de juiste oplossing was maar beter dit dan mijn medespeelsters in de steek te laten’,’ aldus de Belgische aanvoerster.
 
,,In wezen hoopten we een verrassing te bewerkstelligen, maar het realisme liet ons voelen dat een zware nederlaag in het verschiet lag. Met die 0-3 zijn we eigenlijk tevreden, hoewel het verschil  kleiner kon zijn geweest. Ik verwijs naar het derde doelpunt die eigenlijk verrassend binnen dwarrelde en in mindere mate die tweede treffer net onder de lat.
 
,,Halfweg eerste helft konden we even bijstellen met enkele kleine doelkansen, al was dat uiteraard niet het geval na rust. En eigenlijk mogen we, wegens de sterkte van de Finse ploeg, tevreden zijn met dit eindresultaat ‘’
 
Deze interland gebeurde met medewerking van voetbalkrant.com, waarbij de medewerkers Hendrik De Vriesere en Gilles Belaey terplekke waren. Het betrof een organisatie van DVC Land van Grimbergen onder leiding van voorzitter Jean Pierre Van Malderen, die met zijn staf medewerkers een dikke pluim en felicitaties verdienen voor de manier waarop de genodigden en andere VIP’s werden ontvangen. Bovendien verliep op het logistieke vlak alles correct en punctueel. 


Auteurs: Gilles en Hendrik
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties