Club en Anderlecht winnen, Genk onderuit

Anthony Van der Planken

Zowel Anderlecht als Club Brugge wisten zaterdagavond hun vijfde wedstrijd van het nieuwe seizoen te winnen. Genk ging ondertussen onderuit op het veld van AA Gent.

Club Brugge had het meer dan lastig met Sint-Truiden. De Bruggelingen domineerden wel en kwamen ook op voorsprong via Bosko Balaban. Niet veel later zorgde Simaeys voor de eerste kans en meteen ook de eerste treffer van STVV. Club was daar even niet goed van en verloor de greep op Sint-Truiden, maar uiteindelijk wist Balaban met een sublieme vrije trap alsnog de 2-1 te scoren. Portillo debuteerde, maar kwam niet tot scoren.

Ook Anderlecht had het lastig. Op eigen veld won het met 3-1 van Moeskroen. Nenad Jestrovic scoorde de 1-0, maar Tailson maakte nog voor de rust gelijk. Pas na de koffie kon Anderlecht definitief afstand nemen dankzij een tweede treffer van Jestrovic en een laat doelpunt van Mbo Mpenza.

Racing Genk incasseerde eerder op de dag zijn eerste nederlaag van het seizoen. De Limburgers verloren met 2-0 bij AA Gent. Kenny Thompson en Wouter Vrancken scoorden de doelpunten. Hans Cornelis kreeg in de tweede helft nog rood.

Westerlo bevestigde zijn uitstekende seizoensstart met 3-0 winst tegen FC Brussels. Coelho was met tweede doelpunten de man van de match. Jef Delen scoorde het derde doelpunt. De wedstrijd eindigde wel met tien tegen tien, want zowel Utaka als Kargbo kregen rood.

Ook Zulte Waregem blijft het fantastisch doen in eerste. Thuis klopte het Germinal Beerschot met 2-1. Voor de Ratten liep zowat alles mis wat er mis kan lopen. Eerst viel Tosin Dosunmu uit met een blessure, dan kregen Igor Lolo, Dickson Agyeman en Luciano nog eens een rode kaart en tot overmaat van ramp werd nog eens een 0-1 voorsprong in de laatste minuten weggegeven. D'Hollander en Ibrahim Salou maakten de eerdere treffer van Mohammed Camara ongedaan.

Roeselare kaapte dan weer een gelijkspel weg op het veld van Charleroi. Toch zat er meer in, veel meer. De gelijkmaker van Sterchelle na de 0-1 van De Vleeschauwer was misschien wel het bizarste doelpunt van de afgelopen jaren. Doelman Sierens wou de bal uittrappen, maar dacht dat de scheidsrechter gefloten had voor een fout. Sierens wachtte daarom met uittrappen, waarna Sterchelle op de bal afliep en hem droogjes in doel knalde. Een geldig doelpunt, want de scheidsrechter had helemaal niet gefloten, zoals Sierens dacht.

La Louvière en Cercle Brugge tenslotte hielden het bij een ietwat saaie 0-0. Voor Cercle meteen het eerste puntje van het seizoen. Toch zal Cercle het minst gelukkig zijn met het gelijkspel, want Sanchez kreeg al vroeg in de tweede helft rood.