Speeldag 5: uitkijken naar Portillo

Kristof Blomme
| 0 reacties
Speeldag 5: uitkijken naar Portillo
Foto: © SC

Na het debacle van de Rode Duivels vorige week in Bosnië wordt er dit weekend weer competitievoetbal gespeeld. Speeldag vijf wordt om 18 uur afgetrapt door AA Gent en Racing Genk. Daarnaast zijn er op zaterdag nog zes matchen, waaronder Club Brugge en Anderlecht. Standard en Beveren sluiten op zondagavond de speeldag af.
 
AA Gent tegen Racing Genk is een topper tussen twee ploegen die hun start gemist hebben. Beide ploegen werden voor het seizoen zeker in de top-5 verwacht. Voorlopig maken ze die verwachtingen niet waar met een 4/12. De thuisploeg zal vier weken niet kunnen rekenen op verdediger Laybutt. Blessing zal hem achterin vervangen. Grégoire heeft last van de knie en is twijfelachtig. Foley maakt zijn debuut voor de Buffalo’s in de spits. Bij Genk zijn Chatelle, Claessens, Sigurdsson en Engelaar uitgeschakeld. Bob Peeters start normaal ten koste van Stojanovic.
 
Landskampioen Club Brugge neemt het in eigen huis op tegen Sint Truiden. Voor Club een belangrijke generale repetitie met het oog op de topper woensdag tegen Juventus. De thuisploeg moet zowel Lange, Gvozdenovic, Clement, Van Tornhout, Serebrennikov, Butina als Ishiaku missen met blessures. Stijn Stijnen start onder de lat. Javier Portillo maakt meteen zijn debuut voor blauw-zwart. Bij Sint Truiden zijn er weinig of geen problemen. Voorlopig staan de Kanaries op een heel behoorlijke achtste plaats met zes punten. Ze spelen met dezelfde ploeg als twee weken geleden. Enkel Belic neemt z’n plaats in doel terug in ten koste van Boeckx.
 
Anderlecht speelt thuis tegen Moeskroen. Ook voor hen een belangrijke match met het oog op de Champions League-match dinsdag bij Chelsea. Bij de Brusselaars is Anthony Vanden Borre geschorst na z’n rode kaart bij Genk. Iachtchouk en Zane zijn andermaal geblesseerd. Serhat en Delorge zijn nog twijfelachtig. Juhasz en Pujol nemen hun plaats in op de bank. Zitka start normaal opnieuw onder de lat. Bij de bezoekers is Delacourt geschorst. Descamps is gekwetst en Filekovic is een twijfelgeval. Tailson zal de enige spits worden bij de Henegouwers, die hun start volledig misten met drie schamele puntjes.
 
Charleroi, dat z’n knap seizoen vorig jaar voorlopig weet te bevestigen, neemt het thuis op tegen nieuwkomer Roeselare. De thuisploeg staat voorlopig gedeeld derde met acht punten. Bij de Karolo’s zijn aanvaller Akgül en Giovanini geblesseerd. De kans bestaat dat Toni Brogno naar de bank verhuist. Voorin maken dan Orlando en Sterchele hun opwachting. Niewkomer Roeselare doet het ook helemaal niet kwaad met zes punten en een nipt verlies op het veld van Club Brugge. De West-Vlamingen moeten wel Barbé, El Araichi, Dufoor, Soumaré, Vervaeke en Hochepied missen. Eric Joly maakt z’n debuut. Spits Wagneau Eloi is nog twijfelachtig.
 
Westerlo kan tegen Brussels nog niet rekenen op Modubi, Mosia en Vanarweghen. Nico Van Kerckhoven neemt z’n plaats in de basis terug in ten koste van Elejiko. Björn De Wilde start opnieuw op de bank. De thuisploeg kende een geslaagde competitiestart met zeven punten uit vier wedstrijden. Brussels bevindt zich middenin het klassement met vijf punten. Andersen, De Camargo, Theunis en Snelders zijn afwezig bij de bezoekers. Kargbo en Espartero kunnen hun debuut maken voor de Brusselaars. Niçoise wordt wellicht de enige spits.
 
Zulte-Waregem geeft partij aan Germinal Beerschot. De West-Vlamingen kenden een knappe competitiestart met zeven punten. Ze moeten wel nog steeds Dindeleux, Wiggers, Veldeman, Breleur en Tankary missen. Germinal Beerschot startte dramatisch met drie punten. Op het laatste moment werden nog enkele transfers gerealiseerd. Zowel Marc Hendrickx als N’Diéfi maken normaal hun debuut. Chimedza en Badza zijn nog steeds niet terug uit Zimbabwe. Prince en Messoudi blijven aan de kant.
 
La Louvière – Cercle Brugge ruikt al verdacht veel naar een degradatieduel. De Wolven staan voorlaatste met slechts twee punten. Emilio Ferrera moet Tiago en Leurquin missen. Voor de rest zijn er geen problemen en moet deze thuismatch absoluut gewonnen worden. Cercle doet het zowaar nog slechter. De Bruggelingen, die vorig jaar een goed seizoen kenden, staan voorlopig troosteloos laatste met nog geen enkel punt. Svetlicic kan niet aantreden terwijl Meyssen twijfelachtig is met een rugblessure. Het wordt tijd voor Cercle om de eerste punten van het seizoen binnen te halen.
 
Op zondag staan er nog twee matchen op het programma. Lokeren – Lierse wordt om 18 uur rechtstreeks uitgezonden op Sporza. Zowel Drulic, Baldvinsson, Milojevic als Doba zijn er niet bij wegens blessures. Madi is geschorst. Lazic zal in doel beginnen. Bij Lierse geen veranderingen na de knappe prestatie twee weken geleden tegen Club, waar de Pallieters meer verdienden dan een gelijkspel. Het contract van Charaï werd deze week ontbonden.
 
Standard en Beveren sluiten om 20 uur de speeldag af. Standard is de fiere leider. De Walen hebben dit seizoen nog geen enkel punt verloren. Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline verloren de Rouches wel nog sterkhouder Dragutinovic aan Sevilla. Beda, ex-Sint Truiden, neemt zijn plaats in de basis in. Assou-Ekotto is geschorst. Niculae start op de bank. Beveren kende een slechte seizoensstart. Bovendien rommelt het ook naast het veld. Badjan speelt niet wegens blessure. Sanogo zal waarschijnlijk z’n opwachting maken in de basis.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties