Betis-Liverpool, cruciaal voor Anderlecht?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Betis-Liverpool, cruciaal voor Anderlecht?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


Real Betis en Liverpool treden in het Estadio Manuel Ruiz de Lopera
voor het eerst in hun geschiedenis tegen elkaar in de arena. Het eerste duel in groep G van de Champions League is al meteen van vitaal belang, ook voor Anderlecht.

Iedereen gaat er van uit dat Chelsea en Liverpool vlot zullen doorstoten naar de volgende ronde, maar in voetbal is alles mogelijk. Anfield Road is al sinds mensenheugenis een onneembare vesting. Als Betis wil winnen, zal dat waarschijnlijk in Sevilla moeten gebeuren. Indien Anderlecht mikt op plaats drie en Uefa Cup, dan moet het hopen dat de thuisploeg verliest. In onze stoutste dromen zien we titelverdediger Liverpool en Betis gelijkspelen en zo beiden punten verliezen in de strijd om de volgende ronde te bereiken. 


Real Betis

Betis mist een aantal belangrijke spelers voor de wedstrijd tegen Liverpool. Vooral het ontbreken van Edu, Luis Fernandez en Alberto Rivera Pizzaro zijn een zware aderlating voor de Spaanse subtopper. Hierdoor zal coach Serra Ferrer noodgedwongen moeten opteren voor een meer defensieve aanpak, tenzij hij Dani een kans geeft.

Ook Joaquin (foto) ligt in de lappenmand, maar geraakt misschien tijdig opgelapt. In de aanloop naar het duel liet de winger een opmerkelijke uitspraak noteren. De Spaanse international weet dat Liverpool een rechtsbuiten zoekt en solliciteerde openlijk naar deze positie. Eind vorig seizoen probeerde Rafael Benitez hem al naar Anfield Road te lokken, maar Betis lag dwars. Als beide clubs in januari tot een akkoord zouden komen, dan zou voor de 24-jarige Joaquin alvast een droom uitkomen.

Betis: Toni Doblas; Oscar Lopez, Juanito, David Rivas, Varela; Joaquin of Capi, Marcos Assuncao, Arzu, Fernando, Xisco, Ricardo Oliveira.


Liverpool

Voor manager Rafael Benitez (foto) en zijn Spaanse armada moet Sevilla het toneel van een blijde terugkeer vormen. Luis Garcia, Xabi Alonso en Josemi zullen waarschijnlijk aan de aftrap verschijnen. Fernando Morientes is geblesseerd. Hierdoor zullen Peter Crouch en Djibrill Cissé de voorhoede vormen. Vooral de ervaring van Benitez en zijn Spaanse spelers zouden belangrijk kunnen zijn. De Liverpoolbaas kijkt in ieder geval vol vertrouwen uit naar het duel.


Liverpool (uit):
Reina, Finnan, Josemi, Carragher, Hyypia, Whitbread, Warnock, Traore, Riise, Luis Garcia, Hamann, Sissoko, Gerrard, Cisse, Crouch, Sinama-Pongolle, Carson, Potter, Zenden.




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties