D. Zultse VV - Zuid-West Vlaanderen 0- 4

Guillaume Belaey
D. Zultse VV  -  Zuid-West Vlaanderen  0- 4

DVC Zuid-West Vlaanderen legde in de eerste 15 minuten de basis van hun overwinning en beleefde zo aan de Kastanjelaan een rustige namiddag.

Zulte begon echter goed aan de wedstrijd. Martine De Witte kon Debbie Vandemaele richting Zuid-West-doelvrouw Malfait sturen maar een terugkerende Beeckmans kon nog net het schot van Debbie richting doel verhinderen. De eerste prik van Zuid-West was alvast raker. Terwijl de Zultse verdediging bij een vrije trap zich nog moest organiseren werd een vrije trap over de Zultse defensie gebracht. Een versnellende Saelens legde de bal rustig naast doelvrouw Libbrecht (0-1). Op het kwartier mocht Libbrecht voor de tweede maal de bal uit haar doel vissen. Ann Blauwblomme werd op de flank doorgestuurd en kon de vrije Saelens bereiken. Deze aarzelde niet en legde de wedstrijd in een definitieve plooi (2 kansen…0-2).

Ondanks de 0-2 bleef de wedstrijd evenwichtig. Halfweg de eerste helft bleef een corner van Joke Verlinde in het strafschopgebied hangen waarbij het hakje van Debbie Vandemaele voor de lijn weggekeerd werd. Meer kansen kreeg Zultse in de eerste helft niet. Bovendien  werden er nog twee vrijschoppen van Joke Verlinde genoteerd die telkens over doel vlogen.

Aan Zultse zijde waren de tegenprikken iets gevaarlijker. Een vrijschop belandde in het Zultse muurtje en doorgelopen Thea de Blaey plaatste de bal over doel. Bijna kreeg Zultse een kopie van het tweede doelpunt te incasseren. Ann Blauwblomme kon langs de flank oprukken maar bereikte de inkomende Saelens niet zodat doelvrouw Libbrecht kon tussenbeide komen. Op slag van rust moest Libbrecht zich dan toch gewonnen geven. Een slordige Zultse passing bracht Ingrid De Rycke in balbezit die de 0-3 vastlegde.

In de tweede helft bleven de kansen schaars. Wel kwam Zultse dicht tegen tegen een tegentreffer maar niemand reageerde op de voorzet van Joke Verlinde. Ook Martine De Witte miste van een niet de eerredder. Tien minuten voor tijd verijdelde Libbrecht een vierde treffer. Dat was echter maar uitstel van executie want even voor het eindsignaal prikte Blauwblomme alsnog de 0-4 op het bord. Voor Zultse wordt het nu stilaan tijd punten te pakken want volgende week wacht met Anderlecht een nieuwe zware tegenstander.