Sinaai Girls - K. Vlimmeren Sp. 1-0

Guillaume Belaey
Sinaai Girls - K. Vlimmeren Sp.   1-0

Info: Een uitwedstrijd op Sinaai is nooit gemakkelijk. Met het ontbreken van het aanvalsduo Stephanie Cooymans-Annelies Cornelissen werd het er niet simpeler op.

Eerste helft:

De aanvangsminuten waren voor Sinaai, vooral langs de flanken probeerden ze met snelheid uit te breken. Vlimmeren moest even attent zijn, maar veel echt doelgevaar leverde het al bij al niet op. Naarmate de minuten verstreken kwam Vlimmeren beter in de wedstrijd en nam controle over de match. Kansen creëren was iets anders, de Vlimmerense aanval stond iets te statisch te voetballen. Maar ook Sinaai kon hun snelle flanken niet meer uitspelen. Teveel middenveldspel met enkel ongevaarlijke afstandschoten langs beide zijden, meer leverde de eerste helft niet meer op. Ruststand: 0-0

Tweede helft :

De tweede helft begon als een kopie van de eerste, Sinaai kwam iets gretiger uit de kleedkamers. Tweemaal moest doelvrouw Van Troy attent reageren op een schot. Maar al vlug verviel de wedstrijd in het middenveldspel van voordien. Er kwamen met de tijd toch meer openingen langs beide kanten….wie het doelpunt zou scoren zou winnen. Zoveel was duidelijk. Het zag er naar uit dat Vlimmeren het laken naar zich toe ging trekken, eerst was het Ellen Van Den Donder die alleen op de thuisdoelvrouw kon afgaan. Deze bracht echter mooi redding. Wat later kon Veerle Cauwenberghs, na een verre voorzet vanop rechts, vrijstaand net voorbij de tweede paal inkopen. De bal ging echter naast de verkeerde kant van de paal buiten.

Vlimmeren heeft iets met de laatste minuten…., ook nu was dit weer het geval. Het was ook bij een verre voorzet vanop rechts dat Vlimmerense verdediging, die in buitenspel geloofde, niet reageerde. De lijnrechter reageerde echter ook niet. Lieselot De Bruyn mocht op vier meter van het doel vrij inkoppen. Van Troy weerde de eerste poging maar de rebound was er teveel aan. Zo kende deze wedstrijd toch zijn winnaar, al verdiende geen van beide ploegen dit eigenlijk. Einstand: 1-0.

Nawoord: Tegenvallend resultaat voor de bezoekers die op meer hadden gerekend. Gezien de weinige mogelijkheden konden ze echter nooit aanspraak maken op een overwinning.