Reacties na Olympiakos - Rosenborg

viki meeuwis
| 0 reacties
Reacties na Olympiakos - Rosenborg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rosenborgs trainer, Per-Mathias Høgmo was tevreden over de uitwedstrijd tegen Olympiakos gisterenavond. Voor de eerste keer in bijna zes jaar kon de club uit Trondheim nog eens een uitwedstrijd op het Europese toneel winnen. De laatste keer was in 1999 met 3-0 uit bij Borussia Dortmund.
 
Trond Sollied, trainer bij Olympiakos was minder tevreden, toch had hij lof voor zijn voormalige club en meer speciaal voor hun doelman: ”Espen Johnsen maakte het verschil. Hij was wereldklasse gisterenavond. Ik heb hem al eerder bezig gezien tijdens de play off wedstrijd tegen Spanje, toen was hij net zo goed”, aldus een gefrustreerde Sollied over de keeper van Rosenborg.


(Foto: Scanpix)
Espen Johnsen: “Ik ben natuurlijk blijk met het compliment van Trond Sollied. Ik presteer beter als ik onder druk sta, dat motiveert mij enorm”.
 
Per-Mathias Høgmo: ”We spelen al een tijdje veel beter maar slaagden er nog niet in om het af te maken. Gisteren had onze tacktiek wel het beoogde resultaat. We hebben de capaciteit en de spelers en de juiste instelling. En we hebben de snelheid in ons team wat in internationaal voetbal heel belangrijk is”.
 
Ook de 18-jarige Per-Ciljan Skjelbred die gisterenavond zijn Europees debuut maakte was tevreden over de wedstrijd : “Dit is een jongendsdroom die uitkomt. Toen we gisterenavond op het veld kwamen waren er duizenden Griekse fans die zongen, dat voelde heel speciaal maar nerveus was ik niet en geïntimideerd al evenmin”.

Het jonge talent stond verrassend genoeg mee in de basis gisteren, in de Tippeligaen heeft hij tot nu toe nog maar een paar keer mogen starten en heeft dus meestal de status van invaller. Gisteren scoorde hij zijn eerste doelpunt in de Champions League“Ik was er niet echt mee bezig, volgde gewoon mijn instinct. We hadden wat tijd nodig om op gang te komen, maar toen we eenmaal het nodige vertrouwen hadden, ging het vlotter”, aldus Skjelbred.


Per Ciljan Skjelbred en Jan Gunnar Solli (foto: Scanpix)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties