Ronaldinho en Rooney vallen in de prijzen

Yves Dekoning
| 0 reacties
Ronaldinho en Rooney vallen in de prijzen
Foto: © SC

In Londen hebben de topvoetballers zelf gekozen wie afgelopen seizoen de beste was. Dribbelwonder Ronaldinho mag zich vanaf nu "FIFPro's World Player of the Year" noemen. Beste jongere van het jaar was woelwater Wayne Rooney.

Ronaldinho (foto links) was de motor die Barcelona naar de Spaanse titel stuwde. De 25-jarige Brazliaanse international verbaasde de wereld keer op keer met zijn sublieme dribbels. Bovendien wist hij de netten blindelings te vinden.  

Beste jongere Wayne Rooney (foto onder) blonk uit tijdens Euro 2004 in Portugal. Ook voor Manchester United presteerde de 19-jarige goalgetter op hoog niveau. De Engelse international heeft wel af en toe problemen om de kalmte te bewaren, maar dat doet geen afbreuk aan zijn voetbaltalenten.

Cristiano Ronaldo kreeg een speciale vermelding als opvallende jonge speler. Verder werd ook Pele in de bloemetjes gezet met de "FIFPro legend award". Er werd eveneens een elftal samengesteld met de beste spelers ter wereld. Hierin zaten vijf spelers van AC Milaan en drie van Chelsea. Opvallend: Liverpool won de Champions League blijkbaar zonder ook maar over één der beste spelers van Europa te beschikken. Maar liefst 38000 profvoetballers uit veertig verschillende landen brachten hun stem uit. Alleen de winnaar van de hoofdprijs (Ronaldinho) werd door het publiek gekozen.


FIFPro World XI.

Doelmannen:
Nelson Dida (Brazilië/AC Milan)

Verdedigers:
Cafu (Brazilië/AC Milan)
Alessandro Nesta (Italië/ AC Milan)
John Terry (Engeland/Chelsea)
Paolo Maldini (Italië/AC Milan)

Middenvelders:
Ronaldinho (Brazilië/Barcelona)
Frank Lampard (Engeland/Chelsea)
Claude Makelele (Frankrijk/Chelsea)
Zinedine Zidane (Frankrijk/Real Madrid)

Aanvallers:
Samuel Eto'o (Kameroen/Barcelona)
Andriy Shevchenko (Oekraïne/AC Milan)






Door Kevin Pieters en Yves Dekoning.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties