Club Brugge onderuit, Genk wint

Anthony Van der Planken

Club Brugge heeft nu ook z'n eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Lokeren klopte de landskampioen met 0-1. Runar Kristinsson scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Het is al van de terugronde van het seizoen 2002-2003 geleden dat Club nog eens een thuisnederlaag leed, maar vandaag was het dus weer zover.

Racing Genk klopte ondertussen die andere Brugse ploeg, Cercle, met 3-1. Nochtans kwam Cercle al heel vroeg op voorsprong via Paulus Roiha. Sefyo Soley, Bob Peeters en Kevin Vandenbergh wisten de scheve situatie recht te zetten.

Westerlo blijft het uitstekend doen. De jongens van Herman Helleputte gingen met 0-1 winnen op het veld van Sint-Truiden. Jef Delen scoorde al na tien minuten de winnende treffer.

Moeskroen won dan weer het degradatieduel van La Louvière dankzij doelpunten van Siljak en Filekovic. Nordin Jbari scoorde nog tegen, maar punten leverde dat dus niet op.

Beveren en Charleroi speelden 1-1 gelijk op de Freethiel. Venance Zezeto opende de score, Chabaud maakte in de laatste minuten gelijk.
Ook Brussels en Zulte Waregem hielden het op een 1-1 gelijkspel. De openingstreffer was van de voet van Igor De Camargo, de gelijkmaker kwam er via Tjorven De Brul.