Gaston Vets laat Lierse niet los

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Gaston Vets laat Lierse niet los
Foto: © SC

Het blijft maar rommelen in het bestuur van Lierse. Deze week verkondigde directielid Bob Van Jole dat hij de club eerstdaags zou verlaten vanwege een geschil met voorzitter Leo Theyskens (=>). Bovendien vallen ook de sportieve prestaties van de ploeg tegen. Voorzitter Leo Theyskens erkent die problemen in een open brief aan de supporters, die vrijdagavond op de clubwebsite verscheen. Daarin vertelt Theyskens bovendien dat de club het slachtoffer is van een juridisch steekspel met ex-voorzitter Gaston Vets.

De volledige brief ziet er als volgt uit:

Naar aanleiding van recente persartikelen wenst het nieuwe bestuur haar standpunt duidelijk te stellen en meteen ook een objectieve update aan te bieden van de werking binnen de club op diverse vlakken.

1/ samenwerking met Dhr Van Jole

De samenwerking wordt eerstdaags stopgezet, er was een eerste gesprek deze week dinsdag, dit wordt normaliter vervolgd morgen om tot finale dading te komen. Noch de club, noch Dhr Van Jole zijn gebaat met een continuering, er zijn te veel meningsverschillen ontstaan over fundamentele zaken. Wij betreuren de vrijpostigheid waarmee Dhr Van Jole pers benaderd heeft, zie meerdere artikelen. Een structuur in een club is geen monocultuur, maar teamwork.
De meerwaarde van de samenwerking was te gering door de minimale betrokkenheid en desinteresse in de belangrijke, doch moeilijke dossiers. Dit heeft geleid tot een collectieve aversie, een weigering van de bestuursleden nog verder met Dhr Van Jole te willen werken. De club streeft een vriendschappelijke oplossing na.

2/ Structuur en werking

Er staat een stevige structuur en er wordt hard gewerkt in een zeer positieve sfeer, de commerciële resultaten en realisaties van de laatste weken getuigen dit, er wordt opgebouwd, meer omzet binnengehaald. De negatieve spiraal werd omgebogen, klanten zijn stilaan weer tevreden over de zorg die aan hen besteed wordt.
Dhr Daniel Kiesow is algemeen directeur belast met de dagelijkse leiding, hij wordt geassisteerd door Benny Van Dijck, Jeroen Fabri, Donato Lallo en Danny Hendrickx, verder omkaderd met de commerciële denktank, juridische cel en een cel veiligheid en infrastructuur.
Op vlak van interne boekhouding werd Pro-Acc opgestart, een web-gebaseerd modern boekhoudsysteem, dat snelle analyse en opvolging mogelijk maakt, en dat een basisvoorwaarde is voor certificatie met oog op Europese licentie.
De budgetvoorstelling aan de stad de dato 16/9 werd zeer positief onthaald, de graad van kwaliteit en diepgang werden hen nooit eerder zo bezorgd. Ook dit is een cruciaal punt in de ontwikkeling van de club, correcte en tijdige informatie naar het stadsbestuur maakt nieuwe initiatieven mogelijk.

3/ Sportief beleid

De competitiestart was moeilijk, nieuwe ploeg en blessures hadden hun aandeel. Toch is de intrinsieke kwaliteit aanwezig om een mooie campagne te voeren, de wedstrijd tegen Club Brugge illustreert dit.
Momenteel wordt er werk gemaakt van contractverlengingen met de aanwezige spelers, dit moet in de volgende twee weken worden afgerond, inmiddels heeft Nino Milenkovic gisteren bijgetekend voor een extra jaar (tot 2008). De andere spelers worden allen uitgenodigd tot een gesprek, verslaggeving hierover zal onverwijld volgen.
Het scoutingsysteem treedt ook in voege, op regelmatige basis zal Donato hierover ook een bericht verspreiden.
De dialoog met de trainer is optimaal.

4/ Relatie Stadsbestuur

Recente realisaties op gebied van infrastructuur en veiligheid stemmen de stad gunstig, er is een open dialoog. De stad is uitnodigend naar de club toe, er wordt meegewerkt en vooral samen aan nieuwe projecten gedacht. Vooral de jeugd staat centraal, er wordt gedacht aan een kompleet nieuw polyvalent complex te Kessel. De toekomst van de club ligt bij de jeugd, ook indien we momenteel nog niet de optimale doorstroming hebben, toch heeft de club een maximaal aantal jeugdspelers een contract gegeven, deze politiek zal nog versterkt worden in de toekomst. Er is een duidelijke visie naar de stad, eigen jeugd komt eerst. Begrip wordt hiervoor gevraagd, dit vergt tijd.

5/ Algemeen

Ik ben positief gestemd over de evolutie, het budget staat stevig op poten, goed onderbouwd en beheersbaar. Commercieel gaan we met rasse schreden vooruit, nieuwe partners dienen zich aan (bvb Interbrew sponsort lounge bar voor 50%). Extra inkomsten gaan we halen bij nieuwe klanten, hier wordt veel aandacht aan besteed.
De nasleep van het verleden kunnen we echter niet zomaar uitvegen, die weegt nog een seizoen op de club. Dhr Vets belaagt de club met zijn juridische acties, wij verdedigen ons met alle middelen.
Toch wil ik eindigen met positieve noot. De oud-spelers van Lierse zijn eregasten op de wedstrijd tegen Anderlecht, een 30-tal oude gloriën zullen aanwezig zijn en een nieuwe PR-rol vervullen. Bedoeling is om hen permanent te integreren in de werking van de club met sterke aanwezigheid, zo kan een stukje geschiedenis herleven in onze club.

Volgende verslag binnen 4 weken.

Met sportieve groeten,
Leo Theyskens


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties