De rode kaart van Onyewu

Jan Martynowski
| 0 reacties
De rode kaart van Onyewu
Foto: © SC

Veel discussie na de wedstrijd tussen Germinal Beerschot en Standard over de rode kaart van Standard-verdediger Oguchi Onyewu. Die revancheerde zich op een Germinal Beerschot-speler, en vloog meteen naar de kant.

Wat gebeurde er? Na een twintigtal minuten in de eerste helft tackelt Josemar Gil Onyewu. De Amerikaan springt op, en laat zijn voet hard in de maag van de Braziliaan belanden. Ref Ver Eecke twijfelt niet en trekt meteen rood. 

Onyewu ontkent niet dat hij Gil raakte, maar spreekt van een ongelukkige beweging. "Ik sprong, en wilde meteen verderlopen. Ik had immers de bal. Maar daarbij raakte ik de andere speler, die eerst een fout maakte. Maar ik ben geen vuile speler." Toch blijkt uit de beelden dat de revanche van ONyewu van het donkerste rood is. Eerder dit seizoen ontsnapte hij nog enkele keren aan rood voor soortgelijke fases achter de rug van de scheidsrechter, nu moest hij het ontgelden.

Maar adjunct-trainer van Standard Stéphane Demol zag geen fout. "Volgens mij zette Onyewu gewoon zijn loopbeweging verder. Maar ik heb de beelden nog niet gezien."

Wie de beelden wel bekeek, was Michel Preud'homme. Zijn reactie liet weinig aan de fantasie over. Na het bekijken van de herhaling beende de oud-doelman kwaad weg.

Ook kwaad waren de supporters van Standard. Niet op Onyewu, maar wel op de scheidsrechter. Tijdens de pauze en na de wedstrijd kreeg die muntstukken, bier en aanstekers naar zich toe gegooid, waarvan er één rakelings tussen het scheidrechterlijk trio suisde. Een Standard-steward was zo vriendelijk de aansteker-gooier zijn kleinood terug te bezorgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties