Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Eerste thuiszege voor VfB Stuttgart
Ruben Verhaeghe

VfB Stuttgart boekte een eerste thuiszege dit seizoen door met 1-0 van Kaiserslautern te winnen.

Stuttgartcoach Giovanni Trapattoni voerde maar liefst vier wijzigingen door in zijn ploeg in vergelijking met de match tegen Hamburg. Martin Stranzl nam de rechtsbackpositie in van Andreas Hinkel, Gentner en Tiffert kwamen in de plaats van Meissner en Hitzlsperger en Danijel Ljuboja tenslotte verving Jesper Gronkjaer.

Vlak nadat de partij op gang kwam, creëerde de thuisploeg al meteen een eerste kans toen Jon Dahl Tomasson ploegmaat Ljuboja probeerde aan te spelen, maar de Kaiserslautern-defensie onderschepte de bal.Timo Hildebrand werd een eerste keer tot een save gedwongen in de tiende minuut na een schot van Marco Engelhardt. Hildebrand speelde meteen een lange bal op Ljuboja, die doorkopte naar Tomasson. De Deense international omspeelde de bezoekende goalie en scoorde de 1-0. Stuttgart probeerde het stug verdedigende Kaiserslautern te ontwrichten, maar de bezoekers bleven een solide verdediging behouden. De ex-ploeg van Erik Gerets kwam halfweg de eerste helft bijna tot scoren maar Hildebrand redde een schot van Göktan uit doel. Aan de overzijde strandde een vrije trap van Cacau in de muur. Beide ploegen maakten te veel fouten in de afwerking en aan de rust stond het 1-0.

Na tien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft stuurde Christian Tiffert een pass naar Ljuboja. De bal devieerde door Pletsch, maar Ljuboja kwam toch alleen voor de keeper te staan. Hij wachtte te lang en Macho ontzette de bal. Drie minuten later had Ljuboja nog een kans om de voorsprong uit te breiden maar ditmaal ging de bal over. Stuttgart probeerde de 2-0 te scoren, maar het bleef bij 1-0.