Brussels aan 200%

Jan Martynowski
| 0 reacties
Brussels aan 200%
Foto: © SC

FC Brussels nam zaterdagavond de maat van een teleurstellend Germinal Beerschot. Het had daarvoor welgeteld één floddergoal nodig. De thuisploeg heeft deze verlieswedstrijd dan ook aan zichzelf te wijten.

Nochtans gingen de mannen van Daerden aardig van start. Maar Brussels-trainer Cartier was blijkbaar net in Ieper op bezoek geweest, en liet zijn troepen zich ingraven. Enkel Niçoise -niet de sla maar de Fransman- mocht zich vrij bewegen. En dat loonde. Nadat de scheidsrechter eerst een doelpunt van Gil afkeurde voor de thuisploeg, werkte Ouon de bal slecht weg. Via een carambole kwam Niçoise alleen voor Verbist. Nul-één, en een goed verstaander zag meteen dat dit wel eens de einduitslag zou worden. Want Kargbo hield Dosunmu netjes in zijn binnenzak, en zonder hem stelt dit Germinal Beerschot niet veel voor. Zeker niet als je de geniale ingeving hebt, zoals Daerden gisteren, om zonder aanvallende middenvelders te spelen. Enkel De Wree zorgde nog voor wat gevaar, maar Nys redde goed op zijn schuiver. Het doorlopende veldoverwicht van de Kielenaars werd niet beloond, temeer daar Brussels met venijnige fouten voortdurend het tempo uit het spel haalde. Vijf minuten voor rust eiste het hele stadion een penalty, omdat Bruno de bal met de hand beroerde, maar Vervecken zag er geen graten in.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Germinal Beerschot eiste nog een penalty na een haakfout op Gil, en Dickson kon enkele malen dreigen. Brussels liet niets zien, en bleef constant op eigen veld. Na een uur kreeg Dosunmu dan eindelijk die kans die hij nodig had, maar jammer genoeg voor de Nigeriaan stond er nog een sublieme Nys op het veld om de bal te keren. Ook een poging van Dickson bleef steken in een bos van benen. Met nog twintig minuten op de klok had Daerden dan toch door wat de meeste toeschouwers ook al dachten. Met alleen verdedigende middenvelders ontwricht je een hecht blok als Brussels niet. Chimedza en N'Diefi kwamen Dickson en Snoeckx vervangen, en moesten voor wat meer stootkracht zorgen. Ook ervaren rot Van der Weerden mocht nog eens het veld op, hij verving Ouon, slechts goed voor lange ballen vooruit. De net ingevallen Chimedza haalde vanuit de draai knap uit, maar zijn vlam ging net over de kruising. De grootste kans kwam er nog voor N'Diefi. Vanop een halve meter mocht hij aanleggen, maar Nys redde schitterend. Uiteindelijk kreeg ook Brussels nog enkele kansen, waaronder één levensgrote, maar Cvitanovic werkte nipt weg. 

Het bleef dus 0-1, waardoor Germinal Beerschot alleen de rode lantaarn wordt. En hoewel Brussels laf voetbal speelde, mag heel Germinal Beerschot zich vragen stellen bij zichzelf. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties