Analyse Over killers en orkanen

Wim Pauwels
| 0 reacties
Over killers en orkanen
Foto: © SC

Over killers en orkanen
 
Analyse Jupiler League
 
Is Javier Portillo eindelijk gelanceerd?  Daar lijkt het alvast op na zijn koppel doelpunten zaterdagavond tegen Gent.  De Spaanse goalgetter was een voortdurende gesel voor de Buffalo-verdediging en prikte tweemaal raak.  De Caje keek toe en zag dat het goed zat.  Zijn grote gelijk?  Toch wel, want zijn Club komt als lachende derde uit deze twaalfde speeldag van de Jupiler League.
 
Standard en het Standard-syndroom.  Geen verdere uitleg nodig wellicht?  De Rouches kunnen het blijkbaar toch niet zonder leider Sergio Conceiçao.  Moeskroen speelde het leep door van in het begin de Rouches onder druk te zetten.  Een sterk openingskwartier zette de toon voor een onverwachte, maar niet onverdiende zege.
 
Vrijdagavond al kon Anderlecht op Daknam slechts een puntje meegraaien.  Joao Carlos toonde zich nu ook vooraan trefzeker.  Nu al staat vast de getalenteerde Braziliaan niet lang meer voor Lokeren zal voetballen.  Wel een open vraag blijft hoe lang Vercauteren de beide goudhaantjes Serhat en Jestrovic nog tevreden kan houden?
 
Nog vragen: wat zou Racing Genk zijn zonder zijn flamboyante voorzitter?  Jos Vaessen werd zaterdagavond in 90 minuten tijd weer vijf jaar ouder.  Zijn Limburgers speelden ondermaats en verloren terecht op Brussels.  Peeters, Soetaers en co?  Doffe ellende in het kwadraat.
 
Westerlo en Zulte Waregem lieten steekjes vallen bij respectievelijk Charleroi en Beveren, maar geen nood, het leven blijft mooi voor beide seizoensrevelaties.  Stunt van de dag kwam van Cercle, dat als een topploeg uit de Primera Division in amper 20 minuten over Lierse raasde.  Na Rita en Wilma, nu de orkaan Cercle.
 
Zondagavond raasde trouwens nog steeds een stevige windvlaag boven West-Vlaanderen.  Germinal Beerschot kreeg een pak voor de broek in Roeselare.  Antwerpen is stilaan het zieke broertje van het Belgische voetbal.  Misschien het moment om eens stil te staan bij een professionele (fusie)aanpak?
 
Gilbert Bodart stunt intussen bij La Louvière.  Zijn Wolven maakten vanop de counter Sint-Truiden vakkundig in.  Geen verhaal op slechte scheidsrechters dit keer, Duchatelet?  Zijn ploeg werd in koelen bloede afgemaakt.
 
Het was het weekend van killers en orkanen.  Wat blijft het Belgische voetbal toch telkens een summum van suspens... [AN]
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties