Standard kan vijf punten uitlopen

Kristof Blomme
| 0 reacties
Standard kan vijf punten uitlopen
Foto: © SC

Dit weekend zijn de heren voetballers al toe aan speeldag twaalf. Anderlecht liet vrijdag al punten liggen op Daknam, 2-2. Club Brugge liet geen steek vallen tegen AA Gent. Hierdoor staan de Bruggelingen alweer op plaats drie want Westerlo en Zulte-Waregem verloren hun partij. Lierse ging zwaar de boot in tegen Cercle Brugge. De eindstand stond al bij de rust op het bord, 0-4. Gilbert Bodart loodste La Louvière naar een 6/6. Vandaag kan Standard weer wat verder uitlopen in het klassement. Bij Winst geeft Germinal Beerschot dan weer de rode lantaarn door aan Lierse.
 
Op zondag gaat leider Standard op bezoek bij Moeskroen. De thuisploeg zal het heel lange tijd moeten doen zonder verdediger Grimaldi, die een zware knieblessure opliep. Ook Descamps is nog niet fit genoeg. Standard zal het moeten stellen zonder de geschorsten Conceiçao, Walasiak en Leonard. Wamberto, Garbini en Deflandre vervangen hen. Tegen de schorsing van Onyewu wordt opnieuw in beroep gegaan waardoor hij wel kan aantreden. Er is veel belangstelling voor deze wedstrijd. Feyenoord, Rennes, Lille, Wigan en Straatsburg sturen scouts. 

Vermoedelijke opstellingen: 

Moeskroen: Luzi; Dorothee, Toyes, Hatchi, Filekovic; Fellahi, Noukeu, Dugardein, Oussalah; Tailson, Custovic.

Standard: Runje; Deflandre, Onyewu, Beda, Garbini; Wamberto, Assou-Ekotto, Geraerts, Moreira; Niculae, Tchité.
 
De laatste match van de twaalfde speeldag gaat tussen Roeselare en Germinal Beerschot. Bij de thuisploeg organiseert Roslar Army een sfeeractie. Lauwers, Barbé, De Coninck en Coquelet zijn nog niet fit. Bij de bezoekers moet doelman Luciano nog één speeldag geschorst toekijken. N’Diefi is out met een letsel aan de adductoren. Jurgen Cavens is nog volop aan het revalideren. Prince Asubonteng en Messoudi konden weer aanpikken bij de groep.

Vermoedelijke opstellingen:

Roeselare:
Sierens; Vaesen, Lahousse, El Araichi, Monteyne; De Vleeschauwer, Vanderbiest, Peeters, Annys; Dufoor, Eloi.

Germinal Beerschot: Verbist; Van der Weerden, Van Dooren, Cvitanovic, Monteyne; De Wree, Dickson, Chimedza, De Decker, Ozturk; Dosunmu.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties