Staartploegen doen het goed

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Staartploegen doen het goed
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De staartploegen hebben zaterdagavond bijna allemaal een goede zaak gedaan. Enkel Lierse zit nu echt in slechte papieren.

Lierse verloor immers op het veld van degradatieconcurrent Germinal Beerschot. De Ratten wonnen dankzij drie doelpunten van Tosin Dosunmu en eentje van Josemar Gil. Hasan Kacic kreeg onderweg nog rood.

Cercle Brugge klopte thuis Sint-Truiden met het kleinste verschil. Het werd 2-1. Pivaljevic en Boi brachten Cercle al gauw op een dubbele voorsprong, Mbonabucya maakte het nog even spannend.

Ook La Louvière deed een goede zaak. De Wolven wonnen hun derde wedstrijd op rij onder Gilbert Bodart. Beveren ging met 2-0 onderuit. Een owngoal van Fontenette en een treffer van Nordin Jbari zorgden voor een vlotte zege. Toch werd het nog spannend, want in de slotfase kreeg Jbari rood.

Moeskroen speelde thuis 1-1 gelijk tegen Brussels. De bezoekers kwamen op voorsprong via Nicoise, Fellahi stelde op slag van rust gelijk.

Genk tenslotte won thuis met 4-1 van Roeselare. Een verdiende zege, met twee doelpunten van Kevin Vandenbergh, eentje van Orlando Engelaar en eentje van Steven Defour. Soumare scoorde de eerreder, Beslija miste nog een zelf uitgelokte penalty.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties