LA Galaxy de MLS-kampioen

Mathias Dumarey

Los Angeles Galaxy is opnieuw kampioen bij in de Verenigde Staten geworden. In een zinderende finale tegen New England Revolution haalde de club die als negende eindigde in de reguliere competitie en zich ternauwernood kon plaatsen voor de play-offs het met 1-0.

Guillermo Ramirez was de gevierde man bij Galaxy. In de blessuretijd van de eerste verlenging schoot hij raak vanaf de rand van het strafschopgebied. Er was wel geluk mee gemoeid want het schot van de spits uit Guatemala werd nog van richting veranderd.

Galaxy-coach Steve Sampson zei na afloop van de partij dat hij heel trots is op Ramirez: "de speler heeft dit seizoen veel moeten lijden en maakte geen enkele veldgoal. Als wij wat vaker had kunnen scoren, dan hadden we ook vaker gewonnen. Maar nu scoorde hij op het juiste moment."

Ramirez vestigde een nieuw record door uit 62 doelpogingen maar één doelpunt te puren. Dat was dan nog een strafschop waarbij hij het geluk had dat de bal van de paal tegen de keeper botste en dan toch over de doellijn rolde. Hij begon de finale dan ook op de bank en hij mocht pas halverwege de tweede helft invallen.

Het is voor Galaxy de tweede keer dat ze de titel pakken. In 2002 speelden ze ook al de finale en de opponent was toen ook New England Revolution. En ook die keer werd het 1-0 na verlengingen te hebben gespeeld.