Analyse Vlimmeren en Lentezon doen goede zaak

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Vlimmeren  en Lentezon doen goede zaak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de 9de speeldag is niet zoveel gewijzigd in het klassement. Wie winnen moest deed wat moest gedaan worden. Slechts Oud-Heverlee Leuven faalde als enige uit de topvijf al gebeurde dat wel bij leider RSC Anderlecht. Onderaan deed Lentezon Beerse een goede zaak door een onkennelijk Zultse de das om te doen. Vlimmeren Sp. verpletterde in het Antwerpse derby nieuwkomer Exc. Kaart en verstevigde zijn 7de plaats.
 
Zuid-West Vlaanderen bleef overeind na een zwaar bevochten zege tegen VCD E. Aalst. De thuisploeg veroverde meest balbezit hoewel Aalst met een stevige en correcte organisatie weerstand bood. Ondanks enkele kansen bleef bij rust de brilscore op het bord.
 
In de tweede helft zowat een zelfde scenario met nu toch wat kansjes voor de bezoeksters. Het was slechts in de laatste 20 minuten dat Zuid-West het laken naar zich toetrok met het enige doelpunt via An Blauwblomme. In de slotseconden knalde Ellen Dooremont van dichtbij de bezoekende gelijkmaker naar de wolken.
 
Het topduel tussen leider Anderlecht  en Oud-Heverlee Leuven werd er eentje van de gemiste strafschoppen. Liefst twee elfmeters konden Niki De Cock en Nadia Dermul niet voorbij OHL-doelvrouw Tania Vandenhouwe krijgen. De eerste helft verliep gelijkopgaand met een logische dubbele nul-stand op het bord. Na die eerste penaltymisser kon Nadia Puttemans de Anderlechtse ban breken. In de laatste 20 minuten omzeilde Sarina Heirbaut de buitenspelval om de eindscore vast te leggen.
 
Landskampioen Rapide Wezemaal had eigenlijk weinig moeite om Dames Tienen van het lijf te houden. Slechts in het eerste halfuur liep het nog lekker voor de suikerploeg. Zo kon Sindy Put al in de initiële minuut de bezoeksters op voorsprong tillen. Het duurde ruim een kwartier vooraleer Wezemaal zich had hersteld van deze moker. Imke Courtois kon via een afgeweken bal gelijkstellen
 
Nog eens 15 minuten later verdubbelde de inknikkende Karen Meeus hoewel Tienen fors weerstand bood. Toch moest de Tienense doelvrouw Sabrina Broos, net voor rust, een vrije trap van Femke Maes verijdelen. Na de hervatting evolueerde de landskampioen naar een hoger peil en dat leverde doelpunten op via Maes (strafschop) en Kristel Verelst.
 
Standard Luik liet zich bij Sinaai Girls dit keer niet van de wijs brengen want de Waalse bezoeksters kwamen eerst op voorsprong. Nadien tikte Tinne Audenaert een foutje van de Luikse doelvrouw naar de gelijkmaker. Nog in de eerste helft commotie bij de bezoeksters toen Vicky Tas de assist van Lorca Van De Putte verzilverde naar de Wase verdubbeling.
 
De zoektocht naar een derde thuistreffer na de herneming leverde, ondanks echte kansen, niets op. Bovendien begon Standard Sinaai onder druk te plaatsen en mede door de slordige Wase passing zou dat de thuisploeg duur te staan komen. Net voor het slotkwartier kwam immers Luik op gelijke hoogte. En nog eens vijf minuten later viel een derde Waalse doelpunt. Sinaai ging nog verwoed aandringen hoewel de bezoekende defensie geen kik meer gaf.
 
In het Antwerpse derby  tegen neofiet Excelsior Kaart bleek Vlimmeren niet te stoppen. Als een pletwals ploegde de thuisploeg zich een weg naar het bezoekende doel. Dat leverde trouwens vier doelpunten op via Hilde Clessens, Stephanie Cooymans (2) en Kim Van Boxel.
Ook na de hervatting bleef de Vlimmerense doelpuntenmachine op volle toeren draaien. Cooymans zorgde meteen voor forfaitcijfers.
De gretigheid van de thuisploeg prikkelde dusdanig de ingevallen Sanne Rovers om het half dozijn vol te maken. Nadien dikte Elke Somers verder aan en prikte Stephanie Cooymans met een persoonlijk vierde doelpunt, de eindstand op het bord. Een zege die Vlimmeren stilaan in het zog brengt van die 6de plaats.
 
In de kelder van het klassement kon Dames Zultse VV niet wedijveren met Lentezon Beerse. De bezoeksters grepen de kans om zich uit die degradatiezone te werken. Lentezon gaf Zultse een lesje in efficiëntie en dat deed de Oost-Vlaamse thuisploeg finaal de das om.
 
Goed halfuur kon Zultse gelijke tred houden. Dat vertelde het wedstrijdverhaal toen Tinne Van Heule opende en de thuisploeg via Debbie Vandemaele langszij klom. Net voor rust verdubbelde echter Tinne Vandenberghe. Deze zou na de hervatting met twee doelpunten de thuisploeg in de vernieling spelen.
 
Volgens Oostendse bron leed de kustploeg een nederlaag met overdreven cijfers. Thuisploeg Woluwe, zonder de zieke Cécile Degernier en de geblesseerde Christelle Brichet pakte de wedstrijd stevig aan. Reeds na 25 minuten scoorde Sanne Van Hees de openingstreffer voor de thuisploeg. Bezoeksters Hullebus en Eloy trachtten de Woluwe-defensie in de maling te nemen maar dat lukte zelden. In de tweede helft dreven Catherine Debrouwer en Sara Yuceil de voorsprong op zodat een verdiende zege werd vastgelegd. Bij de thuisploeg deed de jonge Anaïs Vanderhaegen een meer dan bevredigend debuut in eerste klasse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties