Vlimmeren Sp. - Exc. Kaart 8 - 0

Guillaume Belaey
Vlimmeren Sp. - Exc. Kaart    8 - 0

Het was 5 jaar geleden dat beide ploegen elkaar nog ontmoette in competitieverband ... toen nog in 1ste Prov!

De thuisploeg begon zeer gedreven aan de wedstrijd, na 2 weken verplichte "rust" was er duidelijk honger naar de bal. Al na 2' minuten ging de bal op de stip. Stephanie Cooymans die over rechts over haar tegenstandster ging werd gepakt in de grote rechthoek. Hilde Clessens klaarde de klus. 1-0. Het was opnieuw Clessens die enkele minuten later een afstandschot maar nipt voorlangs zag gaan. Maar de verdubbeling kwam er toch vlug, Stephanie Cooymans gaf haar visitekaartje af en zette vier verdedigers en de keeper in de wind ... de inlegger werd hierdoor gemakkelijk. 2-0. De thuisploeg haalde nu de voet wat van het gaspedaal en liet Kaart terug in de wedstrijd komen, maar verder dan een schot voorlangs kwamen ze niet.

Het was pas nadat trainer Buylinckx zijn stem eens had laten horen, dat Vlimmeren terug een tandje bij stak. De gevolgen bleven niet achterwege, Hilde Clessens trapte weer net voorlangs. De score werd dan toch opgedreven, eerst was het Cooymans die een verre vrijschop van Ann Stoffels aan de 2de paal kon inkoppen. 3-0. De 4-0 kwam er na enkel mooie combinaties, het was tenslotte Kim Van Boxel, die het afmaakte. De Kaartse goalie Cindy Pauwels kon het leer nog wel beroeren maar het doelpunt niet verhinderen. Ruststand 4 - 0.

Ook in de tweede helft bleef het gevaar van de thuisploeg komen, na 5' kon Pauwels de doorgebroken Ellen Van Den Vonder nog van een doelpunt houden. Na een mooie combinatie met Evelien Stoffels kwam Cooymans oog in oog met Pauwels, Steph - niet individualistisch - legde de bal breed - maar iets te scherp - voor de goed gevolgde Van Den Vonder, Ellen kon de bal enkel naast schuiven. Cooymans legde de bal nog eens klaar voor Evelien Stoffels die haar schot naast zag gaan. Achteraan bleef de ploeg sterk presteren, Clessens - Thielemans - Ann Stoffels en Stessens blijven weinige kansen weggeven, de paar afstandschoten worden meestal onschadelijk gemaakt door Van Troy. Halfweg de tweede helft dan toch de 5-0. Elke Somers legde met een knappe pass de bal klaar voor Steph Cooymans, tegen de lage schuiver had de doelvrouw geen kans.

Dan was het de beurt aan de net ingevallen Sanne Roovers om haar doelpuntje te scoren. De Youngster werd alleen voor doel geplaatst en haar eerste doelpunt in 1ste Nat. was een feit. 6-0. Ook Elke Somers kon haar doelpuntje meepikken, het was Hilde Clessens die van links de voorzet afleverde. Elke knalde hard en droog in het dak van het doel. 7-0. Tenslotte was het Steph Cooymans die - in een spurt tegen de keeper - als eerste bij een verre pass kwam. Voor de tweede maal (en haar vierde van de namiddag) had zij de bal maar simpel in te tikken. 8-0. Bijna kon ook Roovers haar tweede tegen de netten prikken. Toen ze alleen voor Pauwels verscheen, wou ze haar listig lobben. Met een knappe reflex werd de poging onschadelijk gemaakt. Eindstand 8 - 0.

Na de mindere prestatie op Tienen, antwoordde de groep op voortreffelijke wijze en kan zich voorlopig handhaven in de linkerkolom.