Woluwe - Opex Girls Oostende: 3-0

Guillaume Belaey

Oostende-trainer Patrick Beernaert beschikte over 12 fitte speelsters voor de partij tegen White Star Woluwe

Woluwe kwam het best uit de startblokken. Na 3 minuten kreeg de thuisploeg al een hoekschop. De bal bleef hangen in het pak en een schot ging richting de 2de paal. Braeckman stond goed opgesteld en redde de bal op de lijn. Een minuut later redde Jonckheere de meubelen met een voetreflex, de bal belandde in hoekschop.
Na 6 minuten kwam SKOG een eerste keer opzetten. Hullebus met een vrije trap maar deze bal was niet zo gevaarlijk voor de keeper van Woluwe. SKOG zat nu helemaal in de match en zette goede combinaties op de mat. Na 13 minuten een schot van Woluwe maar naast het doel. Drie minuten later een mooie beweging van Eloy en goed schot. De keeper van Woluwe pakt de bal. I

n de 19de minuut een schot van Hullebus maar de bal zoeft voorlangs. Met veel inzet en vechtersvoetbal is SKOG de betere ploeg op het veld. Na 25 minuten volgde de anticlimax. Een ho(o)ge voorzet/schot belandde in het dak van het doel. Keeper Jonckheere had hiertegen geen verhaal.

SKOG was niet van slag en ging door op hun elan. In de 32ste minuut een schot van Woluwe, maar Jonckheere pakt. In de 39ste minuut kwam SKOG nog eens opzetten. Een schot van Hullebus werd gepakt door Woluwse keeper.Er stond eindelijk nog eens een ploeg op het veld bij de Oostendse dames. De tegentreffer was dan ook zeer onverdiend te noemen. Als team was dit de beste helft van het seizoen!

De 2de helft startte met een vervanging aan Oostendse zijde. Metsu verliet het veld en Mylle kwam in de plaats. En Oostende bleef niet bij de pakken zitten. In de 47ste minuut kwam Ternier alleen voor doel, de Woluwse keeper tikte de bal in hoekschop. De daaropvolgende hoekschop werd ook gevaarlijk, Mylle trapte de bal een meter of 3 over de lat.

In de 49ste minuut kwamen plots 2 kansen voor Woluwe. Jonckheere kwam eerst goed uit op een diepe bal en staat in 2de instantie op de goede plaats na een kopbal. In de 55ste minuut een goede aanval van Oostende. Ternier stak de bal echter te diep naar de volledig vrijstaande Eloy. Bij de hieropvolgende counter dook Jonckheere gepast in de voeten en verhinderde de 2-0.

In 63ste minuut een voorzet van Woluwe die net niet werd ingetikt. Woluwe werd de betere ploeg. SKOG moest fysisch het onderspit delven nu, de batterijen waren bijna leeg.

In de 77ste minuut werd de flank overlopen en kwam er een schot van aan de 16meter. Jonckheere was een beetje verrast en de bal belandde in de linkerboevenhoek. Woluwe 2-0 voor.

In de 86ste minuut werd het dan nog 3-0, een speelster komt dwars door het midden en mag schieten naar doel. Jonckheere ging er naartoe met de voeten maar tevergeefs. De veel te zware 3-0 cijfers stonden op het bord. Bijna werd het nog erger , toen een bal op de lat belandde. Twee minuten voor het einde stond Ternier nog aan het kanon maar haar schot was niet krachtig genoeg.
Eindstand: 3-0